Creatieve en innovatieve verpakking en duurzame verzenddoos

Een duurzame verzenddoos en verpakking. Is het mogelijk? Met de verpakking, voor de natuurlijke zeep, hebben we de kans om leven en hoop terug te geven aan de natuur en de toekomst. Daar is nog wel wat creativiteit voor nodig!

Wil je meedenken over de duurzame verzenddoos en verpakking of heb je een tof idee. Laat het me weten door een bericht, hieronder, achter te laten. Ik kijk er naar uit! Je mag ook een reactie schrijven onder aan deze pagina.

8 + 11 =

Waarom is er creativiteit nodig? Het papier kan geleverd worden tot 300 gram. Natuurlijk kan het dikker gemaakt worden, maar daarvoor zijn extra processen nodig. Dat kost geld. Aangezien ik mensen niet met goudstaven wil laten betalen, gaan we de uitdaging aan, wat betreft de 300 gram papier met olifantengras. Een leuke uitdaging!

Natuurlijk kunnen we de zeep inpakken met 300 gram papier, gemaakt van olifantengras, maar…ik wil graag dat de verpakking direct het verzenddoosje is. De reden hiervoor is dat ik niet onnodig nog een doos om een doos wil doen.

Herken je dat, dat je iets hebt bestelt en dat je een te grote doos ontvangt. Opgevuld met dikke proppen papier of plastiek?

Ik zie het graag anders voor me

Een natuurlijke zeep in een mooie verpakking. Gemaakt van olifantengras en bedrukt met inkt, gewonnen uit lijnzaad. De zeep wordt met liefde ingepakt door mensen met een beperking of achterstand tot de arbeidsmarkt. Vervolgens wordt het met spierkracht naar jou gebracht, door de fietskoerier. Zodra jij het opent, weet je dat je een waardevolle bijdrage levert aan je eigen verzorging en aan de toekomst van ons allemaal.

Dat zie ik voor me.

Inspiratie voor de duurzame verzenddoos en verpakking

Ondertussen heb ik al wat inspiratie verzameld via Pinterest op dit bord.

Je mag je ideeën er ook op delen. Stuur me een berichtje met jouw pinterest naam en ik nodig je uit.

13 + 12 =

“A small group of determined and like-minded people can change the course of history.”

Mahatma Gandhi

Ik geloof hierin. Toen ik dit idee kreeg en het deelde met o.a. Rebel-Nature raakten ze geïnspireerd. Geïnspireerd om de kracht van de natuur te gebruiken, om een prachtige natuurlijke zeep te maken. Ze deden er een schepje bij bovenop door reststomen te introduceren.

In mijn zoektocht kwam het papier van olifantengras op mijn pad. Hiermee kunnen we daadwerkelijk iets terug doen voor de natuur. Dat, terwijl we een gewoon alledaags product gebruiken. In deze laatste stap, is wat creativiteit nodig, om het te realiseren.

Ik hoop dat je jouw kracht, talent en/of kennis wil delen. Zodat we samen een toekomst creëren, waarin onze alledaagse producten een waardevolle bijdrage leveren.

Wil je meedenken of mee brainstormen > laat je gegevens achter!

6 + 11 =

Word onderdeel van de positieve verandering.