Natuurlijke zeep met biologische ingrediënten. Daar is de zeep van ZEEP met een MISSIE van gemaakt, maar wat zit er nu precies in de natuurlijke zeep?

In dit artikel leg ik het graag aan je uit. Ik vertel je waarom de zeep uit biologisch geteelde grondstoffen bestaat en op welke wijze het je huid verzorgt.

Op dit moment worden er twee zepen getest. De een met lavendel geur en de ander met een zachte mandarijn geur.

Biologische ingrediënten

De zeep bestaat uit biologisch geteelde grondstoffen. Dit is zeker niet zonder reden. De zeep komt op je huid. Wist je dat hetgeen wat je op je huid smeert, door je huid wordt opgenomen en in je lichaam terecht belandt?

In mijn zoektocht naar de juiste natuurlijke zeep schrok ik van de ingrediënten die gebruikt worden door de huidige industrie. Er wordt veel troep verkocht, wat op onze huid komt en in ons lichaam komt. Ik vond het belangrijk om een zeep te maken die goed is voor je huid. Daarnaast wil ik je graag kennis maken met de kracht van de natuur.

Er zijn veel verschillende planten die hun eigen speciale eigenschappen. Daar vertel ik je graag meer over!

De ingrediënten van deze zeep.

Deze natuurlijke zeep is super fijn, omdat het, naast dat het bacteriën dood ook, een voedende werking heeft. Deze natuurlijke zeep maakt de huid zachter en elastischer door de zaadolie van druiven, daarnaast wordt de cel vernieuwing gestimuleerd. De zaadolie in de zeep werkt ontstekingsremmend en kalmerend. Ook zit er een natuurlijk olie in die de droge huid behandelt. Zeker in de huidige tijd is dit super fijn.

Het komt allemaal uit de natuur!

Kun je je voorstellen dat ik daar enorm blij van wordt. De natuur heeft zoveel mooie ingrediënten tot zijn beschikking. Ingrediënten die eerlijk, goed en zorgzaam voor ons zijn. Waanzinnig toch! Als we dan toch onze handen wassen, laten we het dan doen met deze natuurlijke zeep die (h)eerlijk voor onze huid zorgt.

Deze natuurlijke zeep voedt de huid.

Er is nog iets wat ik graag wil vertellen over de druivenpit olie in deze zeep. De zaadolie van de druiven is ontstaan uit de reststroom van wijn en druivensap. De olie voedt de huid, maakt de huid zachter en elastischer. De pit is een onderdeel die in het productieproces van wijn en druivensap overbodig is, maar juist in deze zeep een waardevolle toevoeging is.

We zijn aan het onderzoeken of we deze reststromen verder kunnen gebruiken. 

Er wordt veel geproduceerd en weg gegooid. Zonde, want het kunnen waardevolle grondstoffen zijn voor een ander product. Door breder te kijken en samen te werken kunnen we deze mooie grondstoffen behouden en gebruiken die door de natuur ons wordt geschonken.

Word onderdeel van de positieve verandering.

en blijf op de hoogte van onze bijzondere projecten. Vul je gegevens hieronder in. We gaan er zorgvuldig mee om en houden je op de hoogte. Of steun de projecten middels een financiele bijdrage. Gebruik daarvoor onderstaande button.