In onze zeep gebruiken we de kracht van de natuur

De ingredienten in ZEEP met een MISSIE. Het is werkelijk ongelooflijk wat de natuur tot zijn beschikking heeft en wat het voor ons en onze huid kan betekenen. De natuur heeft helende planten en prachtige ingrediënten tot zijn beschikking. Ingrediënten die ons kunnen helpen, verzorgen en ondersteunen. Die kracht van de natuur zit in onze zeep. In deze blog laat ik je graag die prachtige kracht patsers zien.

Even voor de zekerheid ; ) Je vindt in onze zeep geen palmolie, microplatics of andere troep.

De ingrediënten in onze natuurlijke zeep

Onze natuurlijke zeep bestaat uit natuurlijke ingrediënten. Zo zorgt de citrus olie ervoor dat de schimmels en bacteriën die voor je lichaam schadelijk zijn worden verwijderd. De citrus olie werkt samen met de olie die uit de kokos komt. Deze heeft tevens een antibacteriële werking. Samen zorgen ze ervoor dat vuil en de juiste bacteriën en schimmels van je huid af gaan.

Wanneer je vaak je huid wast, droogt je huid uit. De zoete amandel behandelt de droge huid en de cacao voedt de huid. Ook de shea butter voedt en stimuleert de cel vernieuwing.

De kracht van de olijf wordt gebruikt om de huid te verzachten en voedt de huid met antioxidanten. Antioxidanten zijn bepaalde vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen. Ze zijn belangrijk voor onze gezondheid, want ze zorgen ervoor dat vrije radicalen geen schade aanrichten in ons lichaam. Daarnaast is er een zaadolie aan toegevoegd die ontstekingsremmend en kalmerende eigenschappen heeft. Dit is een waardevol ingrediënt voor degene die een kwetsbare huid hebben.

Reststroom, ingrediënten in onze natuurlijke zeep

We gebruiken biologisch geteelde grondstoffen en reststromen.

Zo is de druivenpitolie bijvoorbeeld een reststroom van de productie van wijn en druivensap. De olie maakt de huid zachter en elastischer.

Het is belangrijk om iets dat uit de natuur komt, niet zomaar weg te gooien. Uiteindelijk is dat zonde, daarom zijn we trots dat we gebruik kunnen maken van afvalstromen. 

“De kracht van de natuur geeft ons de ingrediënten, daarom willen we ook graag iets terug geven.”

Deze zeep, in combinatie met wat water uit de kraan, maakt je huid weer schoon en voedt het tegelijkertijd. Onze natuurlijke zeep is in samenwerking met de natuur gemaakt. Daarom willen we graag iets terug doen voor de natuur. Dat doen we o.a. door onze verpakkingen.

Onze wikkel is gemaakt van grassen die op braakliggend terrein groeien. Hier kan geen voedsel worden verbouwd en de biodiversiteit in de bodem neemt af. Door er gras op te laten groeien kan de biodiversiteit weer toenemen. De grassen groeien zonder bestrijdingsmiddelen en hebben weinig water nodig. Het neemt wel 4x zoveel CO² op als een bos met bomen. Van die grassen kan papier en karton worden gemaakt. Op deze manier willen we een waardevolle bijdrage leven aan o.a. de biodiversiteit in de aarde.

Foto credits: Karolina en Tijana 

Blijf op de hoogte van onze bijzondere projecten. Vul je gegevens hieronder in. We gaan er zorgvuldig mee om en houden je op de hoogte.

Wil je ons financieel steunen? Dat waarderen we enorm. Gebruik daarvoor onderstaande knop. Het bedrag kun je zelf invullen.