Keuzes maken. Welke afslag gaan we nemen de snelweg of zullen we over de zandweg gaan. Een ding weten we zeker de snelweg gaat sneller, maar is de reis dan net zo waardevol?

Het maken van een keuze

Dat is precies de tweesprong waar ik op dit moment voor sta. Inmiddels weten we dat we niet alle ingrediënten van de natuurlijke zeep precies kunnen achterhalen. We komen in een ‘schimmig’ gebied terecht en dat is niet oké. Zeker, omdat een van mijn eerste uitgangspunten een (h)eerlijke zeep was.

Hoewel me is geleerd om niet naar ‘schimmige’ gebieden te gaan. Vraag ik mezelf af of we deze keer juist wel naar die gebieden moeten gaan. Om te kijken wat er aan de hand en waar we een bijdrage kunnen leveren.

Het is oké om het voor nu niet te weten, hoort ook bij keuzes maken

Het vraagt om keuzes te maken en eerlijk gezegd weet ik het op dit moment nog niet. Wel heb ik voor mezelf de opties naast elkaar gelegd en naar het team in Amsterdam gestuurd.  (Het team in Amsterdam stelt het recept samen en ontwikkeld de zeep in hun natuurlijke lab.)

Dit zijn de opties:

  1. Doorgaan met het huidige recept en zorgen voor betere contracten die ten dienste staan van de natuur en een goed inkomen voor o.a. de boeren.
  2. We starten met 1, maar ontwikkelen ondertussen een zeep met ingrediënten die we wel kunnen achterhalen.
  3. We ontwikkelen een nieuw recept met ingrediënten die we wel kunnen achterhalen.

Het voelt goed om hier de tijd voor te nemen. Om stil te staan bij mijn waarden en de waarden waar de zeep ooit vanuit is ontstaan. Waar staan we achter, wat brengen we, oftewel wat is onze bijdrage.

Het vraagt om terug te gaan naar mezelf. Authenticiteit, los van tijd.

Bij het maken van deze keuze merk ik dat ik het een uitdaging vind om de tijd los te laten. Vandaar ook de titel: Nemen we de snelweg of de zandweg. De snelweg staat voor mij symbool voor mijn echo, het pushen en hup doorgaan. De zandweg staat voor mij symbool voor het loslaten van de tijd, terugkeren naar mezelf en vandaaruit verder gaan.

Het is voor mij een reminder, om keuzes te maken. Nemen we de snelweg of de zandweg?

Persoonlijk merk ik dat ik het een uitdaging vind om de tijd los te laten. Ik wil zo graag een alledaags product bij jou brengen die goed is voor jouw huid, goed is voor de natuur en voor de toekomst van ons allemaal. Dat ik hierdoor in een push stand terecht kom. Hup doorgaan! Vooral mijn echo hoor ik dan tetteren. Ik weet dat ik dan de snelweg neem en keuzes maak vanuit een andere energie.

Als ik mijn echo stil laat worden dan weet ik dat er tijd mag worden gemaakt. Met oprecht en volle aandacht mogen er nieuwe verbindingen en samenwerkingen ontstaan. Ten dienste van de natuur en onze medemens. De kans is aanwezig dat het langer gaat duren voordat er daadwerkelijk een zeep is. Ik denk dat op langere termijn deze keuze waardevoller is. Deze keuzes staat dicht bij de intentie van de zeep. Ik kies de zandweg, omdat het is, wat de zeep is. Een levend verhaal.

Wie wil ik zijn, keuzes maken

This is for all, de naam waaronder ik de zeep wil uitbrengen, is een levend verhaal. Waarbij eerlijkheid en oprechtheid voorop staan. Met een diep respect voor de natuur, onze medemens en onze toekomst.

Ik denk dat er al genoeg ‘schijn’ werelden en producten zijn. Daarom kies ik ervoor om de zandweg te nemen en de tijd te nemen om het levende verhaal van de producten die we (gaan) creëren te laten zien. Zodat jij weet waarmee je je echt wast en wat jouw bijdrage is aan de natuur en onze medemens wanneer je de zeep koopt.

Wie willen we zijn, wat willen we brengen, wat willen we achterlaten. This is for all, is een uitnodiging om terug te keren naar onze ware zelf, met diep respect voor wie we zijn, de natuur en onze toekomst.

Wil je de ontwikkeling van de natuurlijke zeep steunen? Daarvoor kun je onderstaande link gebruiken en zelf het bedrag invullen waarmee je de ontwikkeling wilt steunen. Dank je wel!

Word onderdeel van de positieve verandering.