Er zijn slechts twee manieren om je leven te leven: Doen alsof niets een wonder is, en doen alsof alles een wonder is. – Albert Einstein-

Geschreven door Miranda Hammers

IN het alledaagse leven liggen zoveel schatten verborgen. Misschien moeten we het alledaagse maar eens meer omarmen. Meer zien, meer beleven en ervaren. En een moment nemen om er bij stil te staan. (Ik zou zeggen, pak dit moment en lees verder)

Het alledaagse leven lijkt zo gewoon, maar is zo bijzonder.

‘s Ochtends is iedereen in huis (weer) wakker geworden. Zo ‘gewoon’, maar iets om ZO DANKBAAR voor te zijn. Het is WAANZINNIG!

Of dat je ’s avonds weer veilig terug bent gekomen, thuis.

De zon die ’s ochtends opkomt en de maan die ’s nachts verschijnt. Er draait een hele planeten stelsel en er zijn tal van sterren.

Alleen dat al is de moeite waard.

Wanneer je daar bij stil staat verhoog je je energie!

Tel daarbij op, alle dingen die ons voorzien.

Gewone alledaagse dingen.

De kraan waar stromend drinkwater uit komt. De wc die we, met notabene, schoon drinkwater doorspoelen. Heb je er ooit bij stil gestaan wat er allemaal voor nodig is, wie er allemaal aan heeft gewerkt en nog steeds aan werken. Dat jij en ik stromend water hebben. Welke stelsel, welke apparaten en hoeveel mensen daar voor nodig zijn? Het is werkelijk WAANZINNIG!

Of de zeep waarmee jij jouw handen weer schoon wast. Weet je hoeveel mensen er aan hebben gewerkt? Wat er allemaal voor nodig is en aan wordt gedaan. Het is WAANZINNIG!

Geloof me, ik ben er verwonderd over en ik heb er zelden bij stil gestaan hoe het allemaal zit. Elk ingrediënt moet door iemand worden geleverd. Als je alleen al kijkt wat er allemaal gebeurd en voor nodig is om een ingrediënt, in mijn geval, in Amsterdam te krijgen. Indrukwekkend. Wat er allemaal gebeurd op de boerderij, in de logistiek, bij de werkers, op kantoor. Ongelooflijk. Dan heb ik het nog maar over een ingrediënt.

Vervolgens wordt alles samen gebracht. Er wordt een magisch mengsels gecreëerd met allemaal precies de juiste hoeveelheden. Dat wordt in mallen gedaan en daaruit komt een groot blok zeep. Die gaat vervolgens in kleine stukjes. Wordt ingepakt en naar ons verzonden. Vervolgens wordt het in de definitieve verpakking gedaan, gelabeld en naar jou verzonden. Dan omschrijf ik nu de snelle, niet gedetailleerde weg. Het is werkelijk waar ongelooflijk wat er allemaal gebeurd en voor nodig is. Voor dat ene stukje zeep.

Zo heeft alles om je heen een verhaal.

Kun je je voorstellen dat ik dit verhaal begon met in het alledaagse liggen zoveel schatten verborgen. Zoveel! Zo bijzonder om eens bij stil te staan.

Het is waanzinnig!

Achter elk product, zitten tal van personen die ’s ochtends opstaan. Die hun dag vullen. Om dat ene speciale stukje zeep te maken. Voor jou, voor mij en voor de toekomst van ons allemaal.

IN elke dag liggen zoveel schatten verborgen.

Mijn grootste schat? Dat ik ’s ochtends (weer) wakker mag worden. Mijn kinderen en man zie ontwaken. Dan voel ik enorme dankbaarheid dat iedereen er (weer) is en we zo onze dag mogen beginnen en in die dag onze ZIJN mogen delen met de wereld.

Bij welke schatten, in je alledaagse leven, wil jij eens bij stil staan? Laat het me weten in de reacties hieronder. Misschien ontdek ik tussen jouw schatten, nieuwe schatten voor mezelf.

Deze schatten wil ik je niet weerhouden. Weet je wie goede schatvinders zijn? Kinderen! Zij staan nog zo open. In de wereld is voor hen nog zoveel te ontdekken. Ze kunnen vol verwondering na al het ‘simpels’ kijken.

Deze schatten verzamelde mijn zoontje, tijdens een mooie lentedag. Hij struinde door de tuin en verzamelde alles wat hij mooi vond. Hij stopte het in zijn zakken en lag ze allemaal bij elkaar op deze boomstronk.

Toen ik hem vroeg waarom hij dit had verzameld, vertelde hij bij elk ding zijn verhaal. Ik kan je alleen maar aanraden om het eens met een kind te doen. Door de ogen van een kind te kijken, kun je je weer verwonderen over alles in het dagelijks leven. Dat is een speciale ervaring en het laat je zien dat alles van waarde is.

Wat zijn jouw schatten?

Warme groet,

Miranda

Je gegevens zijn bij ons veilig

cacoaboter natuurlijk ingrediënt ZEEP met een MISSIE

Weet jij waarom THIS IS FOR ALL van cacaoboter houdt? Dit ingrediënt is gewoon ongelooflijk veelzijdig en het heeft een geheime superpower! Geschreven door Miranda Hammers Cacoaboter voor jouw huid Cacaoboter verzorgt je huid en voorziet je huid van vocht. Cacaoboter...

check in maart en april, speciale maand

ik wil graag DONERENcheck in maart 2022🙏 een grote donatie, waardoor we heel veel zepen in konden pakken voor Oekraïne. 🙏 een toezegging van een donatie voor het opstarten van een nieuw project 🙏 de zeepvlokken die we deze week konden testen 🙏 en alle ❤ via berichtjes...

Ingrediënten natuurlijke zeep

In onze zeep gebruiken we de kracht van de natuurDe ingredienten in ZEEP met een MISSIE. Het is werkelijk ongelooflijk wat de natuur tot zijn beschikking heeft en wat het voor ons en onze huid kan betekenen. De natuur heeft helende planten en prachtige ingrediënten...