Er echt zijn.

In you I see someone special. Een regel uit de de songtekst van Coldplay & Big Sean

Regelmatig staat dit liedje op repeat, omdat het me aan iets essentieels herinnert.

Ik, jij, wij zijn allemaal speciaal, iedereen op zijn eigen wijze. Gaande weg de SOAP mission komen er steeds meer en meer mensen op mijn pad. Waarbij een ieder, zijn of haar eigen bijdrage levert. Vanuit zijn of haar eigen interesse, talenten of passie.

Mijn hart maakt een sprong wanneer iemand zijn ZIJN deelt. 

Onlangs had ik zo’n mooi gesprek met twee mensen van Confetti. Zij bieden ondersteuning aan mensen met een beperking en laten ze, op hun eigen wijze, mee doen in de maatschappij. Ik ken ze doordat ik ze eens tegen ben gekomen, terwijl ik bij een vriendin op kantoor was. Wanneer we wel eens samen werken, gaat de deur open en vraagt iemand van Confetti of we koffie of thee willen. Die wordt ons vervolgens met veel liefde en aandacht gebracht. Mijn hart maakt dan altijd een sprongetje.

Stiekem hoopte ik dan dat ik ooit met ze samen mocht werken, want ze dragen een waardevolle boodschap uit.

Waar we allemaal van kunnen leren

Bij Confetti werken mensen met een beperking. Een ieder heeft zijn eigen ‘handleiding’. Dat vind ik mooi, omdat ze bij Confetti daar naar kijken en handelen. Vanuit die eigenheid helpen ze mee met de werkzaamheden voor die dag.

Een ieder heeft zijn eigen eigenheid, daar is respect voor en daar wordt na gehandeld. Ik vind dat een mooie boodschap en een mooie uitnodiging. Het is een boodschap die ik ook graag met de SOAP mission wil uitdragen.

Een tijdje terug vroeg ik of ik een keer bij ze langs mocht komen om met hun in gesprek te gaan over de zeep. Het was een fantastisch gesprek. Waarin zowel zij als ik steeds meer en meer enthousiaster werden en de ideeën stroomden over. Tijdens het gesprek kwam er iets belangrijks naar voren.

Het is een hele uitdaging om elke dag de zeep te versturen. Soms zit iemand niet lekker in z’n vel en lukt het even niet om de zeep in te pakken en te versturen. Daar wil ik rekening mee houden. Eerlijke gezegd vind ik het heel mooi dat we niet in de ratrace gaan stappen van 24/7 en vandaag besteld is morgen in huis. Hun bijdrage, aandacht en liefde die ze in elke zeep stoppen vind ik veel belangrijker en waardevoller. Belangrijker dan dat de zeep de volgende dag bij jou thuis is. Een keer per week de zeep versturen behoord wel tot de mogelijkheid. Daar gaan we voor.

bij SOAP mission, maar rust, liefde en aandacht. Daarmee wordt jouw zeep ingepakt en naar je toe verzonden. Daar ben ik enorm blij mee.

We zijn open, wanneer we er zijn. Alle andere winkels en webshops vermelden keurig hun openingstijden en verzendtijd. Bij ons gaan we dat anders doen. We zijn open, wanneer wij er zijn. Maar er dan ook echt ZIJN en versturen de bestelling een keer per week.

Deze eigenwijsheid herinnert me aan iets wat we makkelijk vergeten. Je mag zelf bepalen wanneer je ‘open’ wilt zijn. Elke dag opnieuw. Als shop, maar ook als persoon. Voor je werk, voor mensen die een beroep op je doen, je social media ‘leven’ enzovoort. Je hoeft niet altijd aan te staan, ja te zeggen en ‘open’ te zijn. Het is juist goed om soms gesloten te zijn en je rust te pakken. Wanneer je tijd neemt voor jezelf, kun je er juist ook zijn voor degene om je heen en gaat alles vaak makkelijker.

Zo gaven ze mij, nadat ik weg ging en het gesprek nog eens voorbij liet komen, een prachtig inzicht. Over hoe de openingstijden en verzending voor de SOAP mission ingevuld gaan worden.

We ZIJN open,

wanneer we er echt ZIJN.

Word onderdeel van de positieve verandering.

en blijf op de hoogte van dit bijzondere project. Vul je gegevens hieronder in. We gaan er zorgvuldig mee om en houden je op de hoogte. Of steun het project middels een financiele bijdrage. Gebruik daarvoor onderstaande button.