Nu meer dan ooit moet we ervoor zorgen dat elke euro telt. 

Geschreven door Miranda Hammers

Een noodoproep van de hulporganisaties. Tussen de 70 en 100 miljoen mensen keren terug in extreme armoede.

De gevolgen van de pandemie

De werkelijke gevolgen van de pandemie worden langzaam aan zichtbaar. De armste ter wereld worden het hardst getroffen. Er komen berichten binnen over schattingen dat tussen de 70 en 100 miljoen mensen teruggaan naar extreme armoede (1) en dat twintig jaar aan ontwikkelingswerk en vooruitgang op veel gebieden verloren gaat.

Hulporganisaties trekken zich terug uit het veld

Zowel wereldwijde als lokale liefdadigheidsinstellingen worden geconfronteerd met faillissement (2). Overheden en individuen die worden getroffen door de economische gevolgen van COVID-19, zullen naar verwachting hun financieringsverplichtingen aan hulporganisaties verminderen. We zien nu al dat liefdadigheidsinstellingen zich terugtrekken uit het veld. (3) De gevolgen zijn groot.

Laten we elke euro laten tellen 

Wij gaan de uitdaging aan om elke euro te laten tellen. Lees hier meer over ZEEP met een MISSIE

koop de zeep

€12,95

  1. Daniel Gerszon Mahler et al., “Updated Estimates of the Impact of COVID-19 on Global Poverty,” World Bank Blogs, June 8, 2020, https://blogs.worldbank.org/opendata/updated-estimates-impact-covid-19-global-poverty.
  2. Butler, Patrick, “ Coronavirus leaves one 10 UK charities facing bankruptcy this year”, The Guardian, June 9, 2020, https://www.theguardian.com/world/2020/jun/09/coronavirus-leaves-one-in-10-uk-charities-facing-bankruptcy-this-year
  3. “The issue now is surviving: countries react with shock to oxfam withdrawal (Coronavirus)”, The Guardian, May 21 2020, https://www.theguardian.com/global-development/2020/may/21/the-issue-now-is-surviving-countries-react-with-shock-to-oxfam-withdrawal-coronavirus
Je gegevens zijn bij ons veilig

check in maart en april, speciale maand

ik wil graag DONERENcheck in maart 2022🙏 een grote donatie, waardoor we heel veel zepen in konden pakken voor Oekraïne. 🙏 een toezegging van een donatie voor het opstarten van een nieuw project 🙏 de zeepvlokken die we deze week konden testen 🙏 en alle ❤ via berichtjes...

Duurzame handzeep uit Nederland

Waarom is een vaste zeep duurzamer? We leggen het graag aan je uit in deze blog; 'Duurzame handzeep uit Nederland.' Geschreven door Miranda HammersDuurzame handzeep uit Nederland Gelukkig hebben we in Nederland een duurzame handzeep. Handgemaakt in Nederland van...

Ingrediënten natuurlijke zeep

In onze zeep gebruiken we de kracht van de natuurDe ingredienten in ZEEP met een MISSIE. Het is werkelijk ongelooflijk wat de natuur tot zijn beschikking heeft en wat het voor ons en onze huid kan betekenen. De natuur heeft helende planten en prachtige ingrediënten...