Onze natuurlijke zeep is plasticvrij, dus ook zonder microbeads!

Geschreven door Miranda Hammers

Natuurlijke zeep zonder microbeads

ZEEP met een MISSIE is plasticvrij. Er zitten geen zogenoemde microbeads in. Ook voor de verpakking en verzending gebruiken wij geen plastic. Kortom we zijn volledig plasticvrij en dat vinden we belangrijk! In de zee en de rivieren drijft al te veel plastic, van grote stukken op het water tot bijna onzichtbare stukjes (microplastics) onder water. De plasticsoep. Aangezien de zee en de rivieren belangrijk zijn voor ons ecosysteem, kiezen wij ervoor om volledig plasticvrij te zijn. 

Natuurlijke zeep zonder microbeads

ZEEP met een MISSIE is plasticvrij. Er zitten geen zogenoemde microbeads in. Ook voor de verpakking en verzending gebruiken wij geen plastic. Kortom we zijn volledig plasticvrij en dat vinden we belangrijk! In de zee en de rivieren drijft al te veel plastic, van grote stukken op het water tot bijna onzichtbare stukjes (microplastics) onder water. De plasticsoep. Aangezien de zee en de rivieren belangrijk zijn voor ons ecosysteem, kiezen wij ervoor om volledig plasticvrij te zijn. 

Natuurlijke zeep, plasticvrij! Dus ook zonder microbeads

ZEEP met een MISSIE is een handgemaakte blok zeep, zonder microbeads. Microbeads zijn (on)zichtbare korreltjes van plastic. Ze zitten in o.a. scrubgel, wasgel, facewash, lotions en tandpasta. In ontelbare aantallen stromen ze door ons riool. Helaas uiteindelijk ook de zee in. Ze kunnen niet of slechts deels worden verwijderd door afvalwaterzuiveringsinstallaties. Hierdoor blijven ze in het watermilieu circuleren.

Door het gebruik in allerlei verzorgingsproducten komen er steeds meer microbeads bij. Helaas vormen de microbeads een bedreiging voor de gezondheid. Mosselen, vissen en zelfs plankton, wat aan het begin van onze voedselketen staat, nemen microbeads op. Uiteindelijk komen deze deeltjes ook in ons lichaam terecht. Je snapt waarom wij geen plastic in onze natuurlijke zeep willen. Aangezien het moeilijk is om ze uit het water te halen, vinden wij dat we ze er niet eens in moeten stoppen. Het is zelfs niet eens nodig om ze in onze alledaagse verzorgingsproducten te stoppen. 

Beat the Microbead

Wil je graag weten of er microbeads aanwezig zijn in de producten die jij gebruikt? Met de app Beat the Microbead kun je dit zelf checken. De Plastic Soup Foundation heeft deze app ontwikkelend. Het is hun missie om de tsunami van plasticsoep zo snel mogelijk te stoppen. Binnenkort hopen wij ook in de app zichtbaar te zijn. 

Plasticvrije oceanen met behulp van onze natuurlijke zeep

Al het plastic in onze oceanen is in de afgelopen jaren ontstaan. Het is belangrijk dat we nu starten met het opruimen. De oceanen zijn van wezenlijk belang voor ons ecosysteem hier op aarde. ZEEP met een MISSIE zorgt ervoor dat je geen microbeads het rioolputje in laat stromen, dat je geen plasticfles weg hoeft te gooien en tegelijkertijd help je mee met het opruimen van de plasticsoep.

Samen kunnen we dit!

Je gegevens zijn bij ons veilig

Natuurlijke zeep met biologische grondstoffen

Natuurlijke zeep met biologische ingredi├źnten. Daar is de zeep van ZEEP met een MISSIE van gemaakt, maar wat zit er nu precies in de natuurlijke zeep? In dit artikel leg ik het graag aan je uit. Ik vertel je waarom de zeep uit biologisch geteelde grondstoffen bestaat...

Een bewuste keuze, ZEEP met een MISSIe

De keuzes die we maken, elke dag, doen er toe. Daar geloven we in en dragen we uit bij THIS IS FOR ALL. Blog geschreven door Miranda HammersZEEP met een MISSIE is een bewuste keuze. Het is een uitnodiging om, samen, een betere wereld te realiseren. Dat is een hele...

Het alledaagse leven is vol schatten.

Er zijn slechts twee manieren om je leven te leven: Doen alsof niets een wonder is, en doen alsof alles een wonder is. - Albert Einstein- Geschreven door Miranda Hammers IN het alledaagse leven liggen zoveel schatten verborgen. Misschien moeten we het alledaagse maar...