Samen met River_ trashart willen we de  verhalen van onze rivieren vertellen. Subtiel, met een bepaalde nuance, liefdevol maar duidelijk.

Geschreven door Miranda Hammers

Kunst heeft de kracht om op bijzondere wijze een verhaal te vertellen.

Subtiel, met een bepaalde nuance, liefdevol maar duidelijk.

Het werk van Jessie Hoekstra spreekt me aan. Je vindt haar werk o.a. op instagram River_ trashart. Haar rustgevende struintochten langs de rivier zitten vol plezier, het straalt een speelsheid en rust uit. In verbondenheid met het stromende water.

Haar kunstwerken vertellen een belangrijk verhaal over onze rivieren en onze toekomst.

Haar werk bestaat uit plastic vondsten, elk gevonden in het water of langs de oevers van de rivier. Het is de hedendaagse realiteit. Elke dag vindt ze tientallen vondsten, plastic en ander zwerfafval, achtergelaten door ons. Ze raapt het op en legt het weer neer, speelt, combineert en laat er kunst uit ontstaan. Het beeld en het verhaal achter het beeld spelen met mij. Het beeld laat me genieten, maar kijk ik beter dan komt het wrange verhaal naar boven. Het verhaal van onze rivieren die vol zitten met plastic en ander zwerfafval.

Haar werk en de boodschap is een duidelijke boodschap.

Het is tijd om beter voor onze rivieren te zorgen. Om bewuster om te gaan met plastic en microplastics, maar ook met ons zwerfafval. River_ trashart raapt het op en verandert het tot kunst.

We kunnen allemaal ons ‘steentje’ bijdragen door bijvoorbeeld onze badkamer plastic vrij te maken, ook zonder microplastics.

Microplastics zijn hele kleine stukjes plastic die bijvoorbeeld in onze douchegels, maar ook tandpasta zitten. De stukje zijn ontzettend lastig om uit ons water te zuiveren.

Zeep met een missie is een fijn alternatief. We hebben de bewuste keuze gemaakt om geen microplastic, ook wel microbeads in onze zeep te stoppen. Ook gebruiken we geen plastic om onze zeep. In plaats daarvan gebruiken we een papieren wikkel. Deze wikkel helpt mee om onvruchtbare gronden in Nederland weer te herstellen, zodat er weer insecten rond kunnen kruipen.

We kunnen allemaal ons ‘steentje’ bijdragen. Het is een kleine daad, maar wel een daad die liefdevol is voor onze natuur.

koop

de zeep

Je gegevens zijn bij ons veilig

Tijdelijk gratis verzending

Laten we het moment vieren Tijdelijk gratis verzending van ZEEP met een MISSIE (130 gram). Waarom? We bestaan ruim een jaar! Persoonlijk heb ik weinig met datums. Ik geloof dat het komt doordat ik meer heb met momenten en het hier en nu. Ik hou ervan om dat te vieren....

Strooi de natuur uit

Doe je mee? Het is zover! We zaaien de natuur letterlijk uit met BLOEMEN met een MISSIE. kleine zaadjes, allemaal inheems, zitten in een prachtig geïllustreerde verpakking, klaar om uit te zaaien en te groeien. Uit elk zaadje groeit een prachtige bloem. In de zomer...

Ik help mee om de natuur uit te strooien

Ik wil graag meedoen, maar ik heb geen ruimte?   Wat fijn dat je mee wil helpen om de natuur letterlijk uit te strooien. Wij zaaien, namens jou, de natuur uit! Jij zet de eerste twee stappen, wij doen de rest.   Stap 1: laat weten hoeveel m2 je wil inzaaien....