Samen met River_ trashart willen we de  verhalen van onze rivieren vertellen. Subtiel, met een bepaalde nuance, liefdevol maar duidelijk.

Geschreven door Miranda Hammers

Kunst heeft de kracht om op bijzondere wijze een verhaal te vertellen.

Subtiel, met een bepaalde nuance, liefdevol maar duidelijk.

Het werk van Jessie Hoekstra spreekt me aan. Je vindt haar werk o.a. op instagram River_ trashart. Haar rustgevende struintochten langs de rivier zitten vol plezier, het straalt een speelsheid en rust uit. In verbondenheid met het stromende water.

Haar kunstwerken vertellen een belangrijk verhaal over onze rivieren en onze toekomst.

Haar werk bestaat uit plastic vondsten, elk gevonden in het water of langs de oevers van de rivier. Het is de hedendaagse realiteit. Elke dag vindt ze tientallen vondsten, plastic en ander zwerfafval, achtergelaten door ons. Ze raapt het op en legt het weer neer, speelt, combineert en laat er kunst uit ontstaan. Het beeld en het verhaal achter het beeld spelen met mij. Het beeld laat me genieten, maar kijk ik beter dan komt het wrange verhaal naar boven. Het verhaal van onze rivieren die vol zitten met plastic en ander zwerfafval.

Haar werk en de boodschap is een duidelijke boodschap.

Het is tijd om beter voor onze rivieren te zorgen. Om bewuster om te gaan met plastic en microplastics, maar ook met ons zwerfafval. River_ trashart raapt het op en verandert het tot kunst.

We kunnen allemaal ons ‘steentje’ bijdragen door bijvoorbeeld onze badkamer plastic vrij te maken, ook zonder microplastics.

Microplastics zijn hele kleine stukjes plastic die bijvoorbeeld in onze douchegels, maar ook tandpasta zitten. De stukje zijn ontzettend lastig om uit ons water te zuiveren.

Zeep met een missie is een fijn alternatief. We hebben de bewuste keuze gemaakt om geen microplastic, ook wel microbeads in onze zeep te stoppen. Ook gebruiken we geen plastic om onze zeep. In plaats daarvan gebruiken we een papieren wikkel. Deze wikkel helpt mee om onvruchtbare gronden in Nederland weer te herstellen, zodat er weer insecten rond kunnen kruipen.

We kunnen allemaal ons ‘steentje’ bijdragen. Het is een kleine daad, maar wel een daad die liefdevol is voor onze natuur.

koop

de zeep

Je gegevens zijn bij ons veilig

cacoaboter natuurlijk ingrediënt ZEEP met een MISSIE

Weet jij waarom THIS IS FOR ALL van cacaoboter houdt? Dit ingrediënt is gewoon ongelooflijk veelzijdig en het heeft een geheime superpower! Geschreven door Miranda Hammers Cacoaboter voor jouw huid Cacaoboter verzorgt je huid en voorziet je huid van vocht. Cacaoboter...

Wat zijn jouw waarden?

Met deze simpele vragen kun je jouw waarden bepalen. Hiermee kun je keuzes maken die in lijn liggen met hetgeen jij voor staat.  Geschreven door Miranda HammersWat zijn jouw waarden? Wanneer je nieuwe paden bewandelt, krijg je geen duidelijke kaart met daarop de route...

Waarom douchen met koud water?

Er zijn veel voordelen! Hier leggen we het graag aan je uit. Ook delen we onze eigen bevindingen. Geschreven door Miranda HammersKoud douchen. Waarom douchen met koud water? Waarom zou je koud gaan douchen? Het is gezond voor je lichaam. Je stimuleert je...