duurzame handzeep uit Nederland

Waarom is een vaste zeep duurzamer? We leggen het graag aan je uit in deze blog; ‘Duurzame handzeep uit Nederland.’

Geschreven door Miranda Hammers

Duurzame handzeep uit Nederland

Gelukkig hebben we in Nederland een duurzame handzeep. Handgemaakt in Nederland van ingrediënten die zacht en voedend zijn voor je huid. Dat is zeker nog niet alles, onze duurzame handzeep helpt mee om de natuur in Nederland te herstellen en we steunen onze medemens. Doordat we bewust onze ingrediënten inkopen. Zo komt onze shea butter uit Ghana. Vrouwen maken dit met de hand en krijgen hiervoor een goede prijs, waardoor ze een toekomst kunnen opbouwen. De duurzame handzeep uit Nederland is een fijne en speciale zeep van 130 gram met een prachtige verpakking.  Een groot voordeel, van het gebruiken van een handzeep, is dat je er lang mee kunt doen. Duurzame handzeep is populairder dan ooit!

 

duurzame natuurlijke vaste zeep

Handzeep is populair, dat is zeker niet zonde reden!

Duurzame vaste handzeep is populair. Terecht, want vaste zeep is een stuk milieuvriendelijker. Met onze natuurlijke zeep kun je je 90 tot 110 keer wassen. Daarmee voorkom je dat je 4 plastic flessen weg moet gooien.

De CO2-uitstoot die vrijkomt uit de productie van vloeibare zeep is maar liefst tien keer zo groot dan bij een vaste zeep. Dit blijkt uit onderzoek van het Koehler en Wildbolz van het Institute of Environmental Engineering. (1) Tevens bleek uit dit onderzoek dat er bij een wasbeurt met  vloeibaar zeep, meer zeep wordt gebruikt dan bij het wassen met een vaste zeep. Zes keer zo veel!

Je maakt dus een duurzame keuze als je overstapt op de duurzame zeep van THIS IS FOR ALL.

zeepschaal hout duurzame handzeep

Duurzame handzeep versus vloeibare handzeep

Nog een bijkomend voordeel is dat je jouw pompje niet dagelijks schoon hoeft te maken. Veel mensen weten dit niet, maar wanneer je vloeibare handzeep gebruikt, moet je het pompje dagelijks schoon maken. Doe je dit niet dan verzamelen zich daar bacteriën. Die je vervolgens uitsmeert over je handen.

Bij een duurzame handzeep spoel je zeep na gebruik af en leg het op een zeepschaaltje. Leg je zeep niet in een kommetje. Wanneer je vaste zeep in een plasje water laat liggen vormt dit een ideële voedingsbodem voor bacteriën. Gebruik een goed zeepschaaltje en je zeep blijft bacteriën vrij. Een goed zeepschaaltje laat het water weglopen en zorgt ervoor dat je zeep kan drogen, waarna het direct weer te gebruiken is.

vaste duurzame zeep Nederland

Onze duurzame handzeep is een goede keuze.

Waarom? Omdat deze zeep het levende bewijs is dat we samen een betere toekomst kunnen realiseren. Voor de natuur, voor onze medemens en onze kinderen.

In 2021 vroeg Miranda, oprichtster van THIS IS FOR ALL, of het mogelijk was om alledaagse producten te ontwikkelen met een positieve impact. Ze ging op onderzoek uit en ontdekte dat dit mogelijk is. Door ingrediënten te gebruiken die ten goede komen aan de natuur en onze medemens steunen. Wil je graag dieper in onze zeep en het verhaal duiken? Lees dan de volledige impact hier: ZEEP met een MISSIE, volledige impact. Heb je een vraag? We vinden het leuk om van je te horen!

 

Miranda Hammers

Je gegevens zijn bij ons veilig

Hoe maak je vloeibare zeep met ZEEP met een MISSIE?

Je eigen vloeibare zeep is leuk en makkelijk om te maken! Blog geschreven door Miranda HammersHoe maak je vloeibare zeep? Heel simpel! Hieronder staat het basisrecept voor een vloeibare zeep met ZEEP met een MISSIE. Waarschijnlijk wist je het al, maar vloeibare zeep...

Een plasticvrije badkamer

90 - 110 x kun je je wassen met onze natuurlijke plasticvrije zeep. Geschreven door Miranda Hammers Goed idee, een plasticvrije badkamer! Het is een kleine moeite, het bespaard ook nog eens in je portemonnee en het geeft ruimte in je badkamer. Tegenwoordig staat onze...

Podcast: Een verhaal wat bewust leven voortbrengt

Blog geschreven door Miranda HammersHet verhaal van ZEEP met een MISSIE in Carla’s Care-(pod)Cast  Miranda Hammers wil net als velen van ons een betere wereld en daarom doet zij wat veel van ons doen, bewust omgaan met ons afval en consumptie gedrag. Miranda ging...