Hangemaakte zeep fairtrade en meer

De prijs die wij betalen, bepaalt het leven van de ander. Rechtvaardige prijzen, voor bijvoorbeeld de vrouwen, zijn voor iedereen van belang. Waarom? Lees het hier.

Fairtrade handgemaakte zeep

De handgemaakte zeep, ZEEP met een MISSIE, is fairtrade en meer dan dat. Wij geloven erin dat alledaagse producten, een positieve bijdrage leveren aan de toekomst van ons allemaal. Om dit te bereiken werken we samen met partners, zoals Toontibo (1). Partners die de wereld uitdagen om handelsmodellen te veranderen. Zodat iedereen het goed heeft en de welvaart niet bij een persoon, land of werelddeel terecht komt. Dat is belangrijk, want zonder een goed inkomen kun je geen toekomst bouwen, voor jezelf, je kinderen, maar ook voor de natuur. Samen zijn we op een missie om te bewijzen dat dit mogelijk is.

Shea butter, fairtrade en meer

Decennia lang wordt er handel gedreven, zeker niet altijd op een eerlijke manier. De shea butter industrie is daar een voorbeeld van, evenals de cacao industrie die we (bijna) allemaal wel kennen. In de wereld van shea butter is er veel onderbetaling en uitbuiting.

Shea butter is een prachtig ingrediënt in de natuurlijke zeep. Ons doel is om, met behulp van alledaagse producten, de wereld beter en mooier te maken. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een partner die eenzelfde doel en missie heeft.

Toontibo levert de shea butter die je in de handgemaakte ZEEP met een MISSIE vindt. Vrouwen in Ghana maken deze shea butter met de hand. Wij betalen hen een eerlijke prijs. Niet voor niets hebben we gekozen voor de shea butter van Toontibo, omdat zij een stap verder gaan dan fairtrade.

Elke vrouw die meewerkt aan het maken van shea butter krijgt betaalt. Waarbij de ondergrens, de proverty rate van de WHO is. (2) Het geld dat na uitbetaling over blijft wordt geïnvesteerd in de community en de natuur. Toontibo doet dit in nauw overleg met de vrouwen en de gemeenschap.

 

Eerlijke prijs

Wanneer je ZEEP met een MISSIE koopt en gebruikt ben je bereid om een eerlijke prijs te betalen voor de shea butter. Daarnaast steun je niet alleen de vrouwen, maar ook de gemeenschap waarin ze wonen.

 

Fairtrade week

Het is deze week de week van de fairtrade (3). Tijdens deze week wordt er aandacht gevraagd voor eerlijke handel, een eerlijke wereld voor iedereen. We denken vaak dat we totaal geen invloed hebben op de wereld om ons heen. Jouw dagelijkse keuzes zijn onwijs belangrijk en hebben invloed op wereldniveau. Of je nu de auto neemt of de trein. Koffie drinkt met of zonder keurmerk. De goedkope zeep kiest of de eerlijke zeep. Elke dag maken we keuzes en toch beseffen we niet dat onze keuzes een systeem in stand houden of juist veranderen.

 

Verander jij het systeem met je dagelijkse keuzes?

Het huidige systeem is oneerlijk, want als je eerlijk bent, vind je het normaal dat boeren en werknemers worden uitgebuit? Wij niet! Daarom gingen we op onderzoek uit om te kijken of het anders kon, gewoon met alledaagse producten. ZEEP met een MISSIE laat zien dat het kan!

De prijs die wij betalen, bepaalt het leven van de ander. Rechtvaardige prijzen, voor bijvoorbeeld de vrouwen, zijn voor iedereen van belang. Waarom? Mensen die in hun eigen land een leven in welzijn kunnen opbouwen zijn niet langer van hulp afhankelijken en hoeven hun geluk niet elders te zoeken. Boeren die een fatsoenlijke prijs ontvangen kunnen zich klimaatvriendelijke landbouw veroorloven. Dat is beter voor het milieu. Zonder een stabiel inkomen kunnen boeren niet investeren in hun onderneming, de toekomst van hun kinderen of in de community.

Jij maakt het verschil, met jouw keuze.

 

(1) https://toontibo.com/

(2) https://www.who.int/

(3) https://www.fairtradenederland.nl/

Je gegevens zijn bij ons veilig

Keuzes maken, snelweg of zandweg?

Keuzes maken. Welke afslag gaan we nemen de snelweg of zullen we over de zandweg gaan. Een ding weten we zeker de snelweg gaat sneller, maar is de reis dan net zo waardevol?Het maken van een keuzeDat is precies de tweesprong waar ik op dit moment voor sta. Inmiddels...

Vloeibare handzeep met een missie

Vloeibare handzeep met een MISSIE. Een fijne en mileuvriendelijke oplossing. Blog geschreven door Miranda HammersVloeibare handzeep, productontwikkeling bij THIS IS FOR ALL Ga je ook een vloeibare handzeep maken? Een vraag die regelmatig voorbij komt. Ik moet zeggen...

De beste natuurlijke zeep

Wat maakt ZEEP met een MISSIE de beste natuurlijke zeep? Dit komt door de unieke ingrediënten die je huid verrijken. Lees hier alles. Blog geschreven door Miranda HammersDe beste natuurlijke zeep Je bent op zoek naar de beste natuurlijke zeep voor je huid? Kies voor...