vloeibare handzeep zeepvlokken missie

Geen overbodige ingredienten of verpakkingen, daar gaan we voor. Blog geschreven door Miranda Hammers

Vloeibare handzeep met een missie maken

Op dit moment zijn we volop bezig met de productontwikkeling van de vloeibare handzeep met een missie. Of we deze naam gaan gebruiken weet ik nog niet zeker, maar voor nu is het onze werknaam. Inmiddels zijn we er over uit wat de samenstelling wordt van de handzeep. Puur natuur, zoals je van ons gewend bent, licht geurend en eveneens verzachtend, zoals onze ZEEP met een MISSIE.

 

Productontwikkeling vloeibare handzeep met een missie

Inmiddels zijn er heel wat samenstellingen getest. Het blijkt dat het vertrouwde basisrecept die we voor ZEEP met een MISSIE hebben gebruikt, een zeer goed recept is. Ook de reacties zijn positief. Het is een recept waarbij we de kracht van de natuur inzetten om je huid liefdevol te reinigen en te verzorgen. We gebruiken natuurlijke ingrediënten om, bacteriën die niet thuis horen op je huid, te weren. Daarnaast gebruiken we natuurlijke ingrediënten die je huid verzorgen.

Het is een van de veel gemaakte opmerkingen over ZEEP met een MISSIE. Het reinigt goed en na het wassen voelt mijn huid milt en verzorgd aan. Die kwaliteit willen we graag terugbrengen in de vloeibare handzeep met een missie. Dat is gelukt! Later daarover meer!

Zoals ik in het vorige artikel: Vloeibare handzeep met een missie, productontwikkeling, schreef ben ik op onderzoek gegaan en heb me ondergedompeld in de wereld van vloeibare zepen. Ik ontdekte twee dingen die ik bizar vond.

 

De wereld van vloeibare handzeep maken

Vloeibare handzeep bestaat uit een klein beetje zeep en heel veel water. Je betaalt voor water. Water dat gewoon uit de kraan komt. Weinig mensen weten dit. Althans dat viel mij op, wanneer ik op een feestje over de ontwikkelingen vertel. Meen je dat, was een reactie die ik vaak hoorde. Ja, ik meen het. Het zit ook in de douchegels, vloeibare wasmiddelen enz. Massaal kopen we de grote plastieken flacons, vol met water en een beetje zeep. Moet je eens voorstellen welke impact dat heeft op het milieu, want al dat water zorgt voor grotere volumes, dat allemaal via vrachtwagens naar de winkels vervoerd moet worden.

Oké, bizar, nog iets!

Het is zo gewoon geworden, dat we ons niet meer beseffen wat we werkelijk doen. Ik heb er nog nooit zo bewust bij stil gestaan als nu. (Ja, daar schaam ik me wel voor) Het is zo gewoon geworden om een kant en klare handzeep met pompje te kopen om het vervolgens, als het op is, alles, inclusief goed functionerend pompje, weg te gooien. Bizar, vind je niet? Iets wat goed is gooi je gewoon weg, wordt gerecycled, tot….Terwijl het nog goed is.

Deze twee dingen wilde ik absoluut niet. Laten we het simpel houden en minder milieubelastend.

 

Vloeibare handzeep zonder plastiek en water

Wanneer je het water weglaat, houd je zeep over. Het pure product. Het water zorgt er alleen maar voor dat de zeep vloeibaar wordt. Dit is het basisidee voor de vloeibare handzeep met een missie.

Ik ging aan de slag met de zeepvlokken in allerlei formaten. Met dit voor ogen: Je koopt de vlokken, strooit ze in je pompje, voegt er water aan toe, je laat de vlokken smelten en klaar! Zo simpel, zo makkelijk. Na heel wat testen hebben we de juiste dikte van de zeepvlokken gevonden. Daar ben ik trots op.

De vlokken, zitten vol met mooie natuurlijke ingrediënten, die je huid liefdevol reinigen en verzorgen. Je strooit ze in je bestaande pompje en voegt er water aan toe. Je laat de vlokken smelten en schud de inhoud af en toe door elkaar. Hierdoor kunnen de vlokken en het water zich goed mengen. Wanneer alle vlokken zijn gesmolten, is jouw vloeibare handzeep klaar.  

Het fijne van de vloeibare handzeep met een missie is dat je zelf de samenstelling, oftewel de dikte kunt bepalen. Daar vertel ik je graag meer over in het volgende blog die ik voor je ga schrijven.

Je gegevens zijn bij ons veilig

Wat zijn jouw waarden?

Met deze simpele vragen kun je jouw waarden bepalen. Hiermee kun je keuzes maken die in lijn liggen met hetgeen jij voor staat.  Geschreven door Miranda HammersWat zijn jouw waarden? Wanneer je nieuwe paden bewandelt, krijg je geen duidelijke kaart met daarop de route...

Het alledaagse leven is vol schatten.

Er zijn slechts twee manieren om je leven te leven: Doen alsof niets een wonder is, en doen alsof alles een wonder is. - Albert Einstein- Geschreven door Miranda Hammers IN het alledaagse leven liggen zoveel schatten verborgen. Misschien moeten we het alledaagse maar...

check in maart en april, speciale maand

ik wil graag DONERENcheck in maart 2022🙏 een grote donatie, waardoor we heel veel zepen in konden pakken voor Oekraïne. 🙏 een toezegging van een donatie voor het opstarten van een nieuw project 🙏 de zeepvlokken die we deze week konden testen 🙏 en alle ❤ via berichtjes...