miranda liggend

Blog geschreven door Miranda Hammers

Het verhaal van ZEEP met een MISSIE in Carla’s Care-(pod)Cast 

Miranda Hammers wil net als velen van ons een betere wereld en daarom doet zij wat veel van ons doen, bewust omgaan met ons afval en consumptie gedrag. Miranda ging vroeg zich af ‘hoe zou het zijn om een product te bedenken dat alles beter maakt?’.

Zij liet het niet bij die gedachte, zij ging het onderzoeken en daarna zette ze de volgende stap en de volgende… Miranda doet waar wij allemaal misschien wel eens aan denken, maar waarbij we uiteindelijk niets doen.

Het is een heerlijk gesprek over haar proces, hoe de zeep (het product dat ze bedacht) tot stand kwam en nu verkocht wordt.

Een mooi verhaal over inspiratie, over ‘kleine’ daden die een groots effect hebben. Ook hebben we het er over hoe ze nu verder wil groeien…

Voor mij een verhaal over wat bewust leven voortbrengt. Een verhaal voor iedereen.

https://thisisforall.com/ Zeep met een missie! Op de site lees je alles over de impact van de zeep en je kunt die gelijk bestellen.

 

Aldus,

Carla Blijleve van de Carla’s Care-Cast

luister de podcast hier >>>

Je valt midden in het verhaal.

Mijn favoriete gedeelte?

Ongeveer vanaf de helft.

De podcast bracht mij terug naar het begin

Het is mijn eerste podcast interview. Na het gesprek, dacht ik dat het anders moest, misschien wel beter. Ik besloot het te laten zoals het was, omdat dit de waarheid is.

Het is een open en eerlijke podcast geworden. Transparant, soms onzeker en soms heel duidelijk. De waarheid is niet mooier, schoner of beter. Dit is het en te midden van dit alles ontstonden er voor mij mooie inzichten.

Ik ben op ontdekking en het is duidelijk dat ik soms de gebaande paden volg en soms niet. Soms word ik overspoeld door onzekerheid en andere momenten weet ik precies wat ik wil en wat ik aan het doen ben. THIS IS FOR ALL is een grote ontdekkingsreis. Daar wil ik gewoonweg eerlijk in zijn. Als mens wil ik graag een bijdrage leveren aan een betere wereld. Er zijn veel mensen die dit samen met mij willen. Tijdens het gesprek raakte ik bewust van de ‘kleine’ actie, die in een jaar tijd al zoveel positieve gevolgen heeft.

Je hoort het vaker, je keuze doet er toe, maar het is echt. Ik heb het dit jaar zelf mogen ervaren. Daarom wil ik je graag meenemen terug in de tijd.

Het gesprek bracht me eveneens terug in de tijd. Ruim een jaar geleden. Toen ik op ontdekkingsreis ging. Om te kijken of het mogelijk is om een alledaags product te ontwerpen die goed is voor je huid, voor de natuur en onze medemens.

 

De aanleiding voor deze reis, waren een aantal getallen. Getallen die me verwonderden.

Jaarlijks geven we US $ 63 triljoen dollar uit aan producten. In deze zelfde wereld leven 719 miljoen mensen in extreme armoede. Het financieringstekort om extreme armoede tegen 2030 te beëindigen wordt geschat op US $ 2,5 biljoen dollar per jaar. (Biljoen is een cijfer met 12 nullen, triljoen is een cijfer met 18 nullen.)

De getallen zijn groot, maar niet onmogelijk.

Jaarlijks geven we US $ 63 triljoen dollar uit aan producten. In deze zelfde wereld leven 719 miljoen mensen in extreme armoede. Het financieringstekort om extreme armoede tegen 2030 te beëindigen wordt geschat op US $ 2,5 biljoen dollar per jaar. (1) (Biljoen is een cijfer met 12 nullen, triljoen is een cijfer met 18 nullen.)

De getallen zijn groot, maar niet onmogelijk.

 

Onze manier van consumeren kan anders, voor een betere wereld.

Consumeren is een systeem waar veel geld in om gaat. We werken hier allemaal aan mee. Het is ook het systeem dat grote schade aanricht. Het buit mensen uit, zorgt voor eindeloze ontbossing en vervuiling. Ik hoef je daar niets over te vertellen, we weten het allemaal.

Stel dat we besluiten het anders te gaan doen. Stel dat jij en ik een andere keuze maken.

Stel dat we dit systeem in zetten om een betere toekomst te realiseren. Door de producten die we elke dag kopen zo te ontwikkelen dat ze de natuur laten herstellen en mensen in nood steunen.

Stel dat we allemaal producten kopen die dit voor elkaar krijgen.

ZEEP met een MISSIE is het levende bewijs dat het kan, dat we met een alledaags product een betere toekomst kunnen bouwen.

 

Toen ik mijn antwoorden had, had ik kunnen stoppen.

Overspoeld door onzekerheid, liet ik de eerste 400 zepen maken. Ik deed dit, omdat ik erin geloof. Mijn verlangen naar een wereld waarin we meer respect hebben voor de natuur, elkaar en onszelf won het van mijn onzekerheid. Dit gevoel is sterk en mijn drijfveer, nog iedere dag.

EN ik weet dat er meer mensen zijn die verlangen naar een betere wereld.

De keuzes die we elke dag maken, doen ertoe. Een positieve verandering kunnen we samen teweeg brengen. Nu, een jaar later, ben ik verwonderd over hetgeen we samen hebben bereikt. Jaarlijks gaan er miljoenen om en bestellen we het ene naar het andere product. Elke zeep die bij THIS IS FOR ALL wordt besteld, zorgt voor een positieve impact.

Wanneer ik had gekozen voor mijn onzekerheid, dan was het afgelopen jaar anders gelopen en hadden we geen donatie kunnen doen aan bijvoorbeeld The Ocean-Cleanup, de vrouwen en boeren in Ghana en hadden we niet een stukje Nederland weer laten herstellen voor een betere biodiversiteit.

We kunnen allemaal een positieve verandering in gang zetten. Door de keuzes die we maken, elke dag opnieuw.

(1) UNCTAD 2019 Annual Report accessed here: https://unctad.org/annualreport/2019/Pages/index.htmlon 3/08/2020

 

Je gegevens zijn bij ons veilig

Waarom douchen met koud water?

Er zijn veel voordelen! Hier leggen we het graag aan je uit. Ook delen we onze eigen bevindingen. Geschreven door Miranda HammersKoud douchen. Waarom douchen met koud water? Waarom zou je koud gaan douchen? Het is gezond voor je lichaam. Je stimuleert je...

Ontspannen douchen en baden, een moment van verstilling

Pak de handgemaakte zeep en laat het over je lichaam gaan. Laat je lichaam ontspannen. Ga over elk deel van je lijf, voel de zachte natuurlijke zeep over je huid gaan en het warme water. Je zult merken dat je steeds meer en meer ontspant. Geschreven door Miranda...

Duurzame handzeep uit Nederland

Waarom is een vaste zeep duurzamer? We leggen het graag aan je uit in deze blog; 'Duurzame handzeep uit Nederland.' Geschreven door Miranda HammersDuurzame handzeep uit Nederland Gelukkig hebben we in Nederland een duurzame handzeep. Handgemaakt in Nederland van...