Weet jij waarom THIS IS FOR ALL van cacaoboter houdt? Dit ingrediënt is gewoon ongelooflijk veelzijdig en het heeft een geheime superpower!

Geschreven door Miranda Hammers

Cacoaboter voor jouw huid

Cacaoboter verzorgt je huid en voorziet je huid van vocht. Cacaoboter bevat oliezuur – een enkelvoudig onverzadigd vetzuur dat sterk lijkt op de lichaamseigen talg. De boter wordt daarom bijzonder gemakkelijk door de huid opgenomen.

De boter en zijn geheime kracht

Een waardevolle natuurlijke krachtpatser! Er is nog iet bijzonders aan dit ingrediënt. Het bindt de ingrediënten van de formulering met elkaar. Het bevat ook stearinezuur – een huid verzorgend vetzuur dat als emulgator werkt. Cacaoboter zorgt er dus voor dat olie en water zich vermengen en dat cosmetische producten niet uiteenvallen in hun componenten. Deze emulgerende eigenschap en de stevige aard van de boter creëren dichte emulsies die geen kiemen laten groeien en zo de houdbaarheid van de producten verlengen.

Door deze eigenschap zie je dit ingrediënt vaak terug in veel zelf conserverende en onverpakte producten. Zeg maar doei plastic!

Reststromen en buitenbeentjes in de cacao industrie

Ons doel is om nooit iets moois verloren te laten gaan. Door cacaoreststromen uit de cacao- en chocolade-industrie en cacaoboonbuitenbeentjes uit cacao-oorsprongslanden te hergebruiken, helpen we niet alleen cacao-afvalstromen te verminderen, maar genereren we extra inkomsten voor onze partnercacaoboeren in Afrika.

Dit natuurlijk ingrediënt komt van de cacaoboom

De cacaoboom (Theobroma cacao) groeit in tropische regenwouden nabij de evenaar. Het draagt ​​grote, donkerrode of gele vruchten met maximaal 50 zaden omgeven door zacht, eetbaar vruchtvlees. De zaden, ook wel cacaobonen genoemd, worden afgedekt gefermenteerd en vervolgens gedroogd. Tijdens dit proces wordt zuur afgebroken en ontwikkelen de bonen hun karakteristieke chocoladegeur.

Om cacaoboter en cacaopoeder te maken, worden de bereide bonen schoongemaakt, gedroogd en geroosterd en vervolgens vermalen tot een dikke, olieachtige pasta die cacaomassa wordt genoemd. De cacaomassa wordt ofwel direct gebruikt om chocolade te maken of geperst om cacaoboter en cacaopoeder te scheiden. In een extra stap kan de chocoladegeur gericht worden verwijderd. Zogenaamde ontgeuring wordt vaak gebruikt bij de productie van cosmetica, omdat de inherente geur andere geuren zou kunnen verstoren.

Je gegevens zijn bij ons veilig

Ingrediënten natuurlijke zeep

In onze zeep gebruiken we de kracht van de natuurDe ingredienten in ZEEP met een MISSIE. Het is werkelijk ongelooflijk wat de natuur tot zijn beschikking heeft en wat het voor ons en onze huid kan betekenen. De natuur heeft helende planten en prachtige ingrediënten...

Hoe maak je vloeibare zeep met ZEEP met een MISSIE?

Je eigen vloeibare zeep is leuk en makkelijk om te maken! Blog geschreven door Miranda HammersHoe maak je vloeibare zeep? Heel simpel! Hieronder staat het basisrecept voor een vloeibare zeep met ZEEP met een MISSIE. Waarschijnlijk wist je het al, maar vloeibare zeep...

Hoe maak je vloeibare handzeep

Met deze 3 stappen maak jij je eigen vloeibare handzeep. Blog geschreven door Miranda HammersHoe maak je vloeibare handzeep? Vloeibare handzeep maak je makkelijk met de vloeibare handzeep van ZEEP met een MISSIE. Ik leg je graag uit hoe je zelf de vloeibare handzeep...