Samen met River_ trashart willen we de  verhalen van onze rivieren vertellen. Subtiel, met een bepaalde nuance, liefdevol maar duidelijk.

Geschreven door Miranda Hammers

Kunst heeft de kracht om op bijzondere wijze een verhaal te vertellen.

Subtiel, met een bepaalde nuance, liefdevol maar duidelijk.

Het werk van Jessie Hoekstra spreekt me aan. Je vindt haar werk o.a. op instagram River_ trashart. Haar rustgevende struintochten langs de rivier zitten vol plezier, het straalt een speelsheid en rust uit. In verbondenheid met het stromende water.

Haar kunstwerken vertellen een belangrijk verhaal over onze rivieren en onze toekomst.

Haar werk bestaat uit plastic vondsten, elk gevonden in het water of langs de oevers van de rivier. Het is de hedendaagse realiteit. Elke dag vindt ze tientallen vondsten, plastic en ander zwerfafval, achtergelaten door ons. Ze raapt het op en legt het weer neer, speelt, combineert en laat er kunst uit ontstaan. Het beeld en het verhaal achter het beeld spelen met mij. Het beeld laat me genieten, maar kijk ik beter dan komt het wrange verhaal naar boven. Het verhaal van onze rivieren die vol zitten met plastic en ander zwerfafval.

Haar werk en de boodschap is een duidelijke boodschap.

Het is tijd om beter voor onze rivieren te zorgen. Om bewuster om te gaan met plastic en microplastics, maar ook met ons zwerfafval. River_ trashart raapt het op en verandert het tot kunst.

We kunnen allemaal ons ‘steentje’ bijdragen door bijvoorbeeld onze badkamer plastic vrij te maken, ook zonder microplastics.

Microplastics zijn hele kleine stukjes plastic die bijvoorbeeld in onze douchegels, maar ook tandpasta zitten. De stukje zijn ontzettend lastig om uit ons water te zuiveren.

Zeep met een missie is een fijn alternatief. We hebben de bewuste keuze gemaakt om geen microplastic, ook wel microbeads in onze zeep te stoppen. Ook gebruiken we geen plastic om onze zeep. In plaats daarvan gebruiken we een papieren wikkel. Deze wikkel helpt mee om onvruchtbare gronden in Nederland weer te herstellen, zodat er weer insecten rond kunnen kruipen.

We kunnen allemaal ons ‘steentje’ bijdragen. Het is een kleine daad, maar wel een daad die liefdevol is voor onze natuur.

koop

de zeep

Je gegevens zijn bij ons veilig

Natuurlijke zeep zonder microbeads

Onze natuurlijke zeep is plasticvrij, dus ook zonder microbeads! Geschreven door Miranda Hammers Natuurlijke zeep zonder microbeads ZEEP met een MISSIE is plasticvrij. Er zitten geen zogenoemde microbeads in. Ook voor de verpakking en verzending gebruiken wij geen...

De verandering zit in het creëren van verandering en andere keuzes.  

We hebben allemaal een ‘rol te spelen’. Ik pak mijn rol op, maar ik heb jou erbij nodig. Geschreven door Miranda HammersDe verandering zit in het creëren van verandering en andere keuzes.   Met elkaar geven we 63 triljoen dollar per jaar uit aan consumentenproducten....

Je moet je niet wassen, maar wat dan wel?

Je moet je niet wassen Wassen doe je slechts op de plekken waar je vuil vindt. Meerdere dermatologen en huidspecialisten zeggen hetzelfde. Het is niet nodig om je dagelijks te douchen. Het is zelfs slecht voor je huid, omdat je de natuurlijke oliën van je huid wegwast...