Laten we het alledaagse van onschatbare waarde maken.

Miranda Hammers

De zin op het geboortekaartje van mijn zoon, veranderde mijn leven op een positieve manier.

Ik had een fantastische opleiding gevolgd. Vier jaar lang ging ik naar de kunstacademie een prachtige ontwikkelingsreis die ik afrondde als interieurarchitect. Kort er na rolde ik in een fantastische baan en deed daarnaast de opleiding tot architect. Na een aantal jaren werken en leren kreeg ik de titel architect.

Een echte architect ben ik nooit geweest. Althans dat vond ik zelf.

Ik hou ervan om ideeën te genereren, concepten te ontwikkelen en neer te zetten. 

Om het vervolgens naar een hoger niveau te tillen. Ik werd blij van samenwerkingen tussen andere disciplines en van daaruit nieuwe concepten te realiseren. Want samen kijk je anders. Daar lag mijn interesse.

Mijn belangrijkste motivator was mijn mede mens.

Voor hen deed ik het. Dat wat ik creëerde bracht een waardevolle bijdrage aan hun leven. Dat vond ik mooi.

Voor dit alles was geen naam, dus noemde ik mezelf architect.

Ondertussen trouwde ik met de liefde van mijn leven. Ja, zeggen tegen de liefde van mijn leven was voor mij een verbintenis voor het leven.

Door hem kreeg het woord liefde een speciale betekenis.

Onze grote wens ging naar zeven jaar in vervulling. Nieuw leven, een nieuw begin.

Daniel en Laura gaven mij de mooiste naam tot nu toe ‘mama’.

Ja, het ideale plaatje ik had het! Door de jaren heen veranderde het leven en ergens knaagde er iets, doe ik wel datgene waar ik echt van droom?

Ik vind het creatieve ontwikkelingsproces super interessant. Vanuit ideeën iets creëren en realiseren is eigenlijk het allerliefste wat ik doe.

MAAR IK DRUFDE NIET, IK VOND HET RISICO TE GROOT, WIE DENK JE WEL NIET DAT JE BENT?

Om deze titel en deze baan, dit allemaal op te geven.

Ik deed het niet. Wie ben ik?

Een jaar lang lukte het mij om het vol te houden om deze titel, architect, mama en de grote liefde van Ron, te vervullen.

TOEN KWAM HET MOMENT.

Ik las de tekst op de geboorte kaartjes van Daniel en Laura. Mijn gevoel kon ik niet langer onderdrukken. De woorden die daarop geschreven stonden waren

“Ontdek het leven, word wijs op je eigen manier en volg je eigen weg.”

Ik las het nogmaals en dacht, wanneer ik hun dat gun, wordt het tijd om zelf een voorbeeld voor hen te zijn.

Toen deed ik het EINDELIJK

Ik leerde drie belangrijke lessen

Wanneer je je eigen leven leeft, kom je tot bloei, groei je, krijg je wortels en vleugels. Als je echt gaat staan voor wie je werkelijk bent, als je van jezelf datgene mag doen waar je zelf gelukkig van wordt, als je de moed hebt om te doen wat je wil doen.

DAN VALT ALLES OP ZIJN PLEK.

JE WERELD BLIJKT HELEMAAL NIET IN TE STORTEN, MAAR GAAT JUIST VOOR JE OPEN. 

En ja, soms is dat ook enorm spannend, maar het is de moeite waard.

De tweede les die ik leerde. Het is mogelijk om samen, met de liefde van je leven en je kinderen het leven te creëren dat je samen voor ogen hebt.

JA, GELOOF ME HET IS ECHT MOGELIJK!

De derde les, blijf altijd goed voor jezelf zorgen, blijf investeren in jezelf, blijf je leven zelf invullen. Leren vind ik zo leuk om te doen. Ik investeerde in mijn eigen ontwikkeling en nu nog steeds.
Het bracht me naar Gabby Bernstein, waar ik de interessante wereld van spiritualiteit herontdekte.

Het bracht me bij Dr Joe Dispenza, onderzoeker en neurowetenschapper. Met hem dook in de wereld van ons brein, kwantumfysica, neurowetenschappen en moderne wetenschap.

Tijdens de lockdown volgde ik samen met onze kinderen de homeschool van Lou Niestadt, over de universele wetten. Wat een feest om samen te leven en te leren.

Ik volgde les bij Marie Forleo en leerde meer over het ondernemen. Leonie Dawson liet me zien dat het allemaal anders kan, gewoon op je eigen manier.

Kortom leren, vind ik fantastisch! Om het toe te passen in mijn leven vind ik nog mooier. Leren en leven is namelijk niet hetzelfde. Je kunt van alles leren, maar wanneer je er niets mee doet. Is het zonde. Vandaar dat ik mijn kennis, creativiteit en mijn zijn graag met je deel.

 Mijn zijn, kennis en creativiteit deel ik graag.