soap mission

soap on a powerful mission. Let’s go, want het is niet zomaar een missie.

De missie is om onze alledaagse producten duurzaam en eerlijk te produceren in samenwerking met de natuur en mensen. De winst van het product wordt geschonken aan het herstellen van de natuur, maatschappelijke waardevolle initiatieven (die als doel hebben om een betere wereld te creëren) en aan mensen in nood.

Het doel van soap mission is

een betere toekomst te creëren. Een positieve verandering is mogelijk. De zeep is het levende bewijs. Het bewijs dat we samen, met (h)eerlijke alledaagse producten, een betere toekomst kunnen creëren.

De zeep bestaat uit natuurlijke ingrediënten, is in samenwerking met de natuur gemaakt en draagt bij aan het herstellen van de natuur.

Hetzelfde geldt voor de verpakking van de zeep en de bedrukking van de etiketten.

Mensen hebben een eerlijke prijs ontvangen.

Het verzenden gebeurt via de fietskoerier.

De winst schenken we aan het herstellen van de natuur, maatschappelijke waardevolle initiatieven en mensen in nood.

Waarom stel ik dit doel?

In 2020 kreeg ik een idee, te midden van de pandemie. We waren een aantal maanden op weg. Terwijl dit alles gebeurde, las ik een artikel. In het artikel stond dat wij, als consumenten, $ 63 triljoen uitgeven aan producten. Ondertussen leven 736 miljoen mensen in extreme armoede.

Een wereld,

twee extremen

Terwijl Covid-19 over de wereld raasde werden de gevolgen steeds meer zichtbaar.

Ook bij hulporganisaties. Er komen berichten binnen over schattingen dat tussen de 70 en 100 miljoen mensen terug gaan naar extreme armoede (1). 20 Jaar aan ontwikkelingswerk en vooruitgang op veel gebieden komt in gedrang. Dit geldt ook voor natuurherstelprojecten.

Ik liet mijn gedachten hierover gaan. 

Ik voelde diepe dankbaarheid dat ik hier ben. Wat een voorrecht. Ik hoef alleen maar de kraan open te draaien en er komt schoon water mijn huis binnen. Ik kan mijn handen wassen, wanneer ik maar wil. Wat een voorrecht. 

Tegelijkertijd verwonderde ik mij over de hoeveelheid geld dat we wereldwijd spenderen aan producten.

 

1. COVID-19 Action Agenda Leaders on the Front Line: Why Social Entrepeneurs Are Needed Now More than Ever, september 2020.

Een stuk zeep dat een positieve bijdrage levert aan een betere wereld

Terwijl ik mijn gedachten hierover liet gaan kreeg ik een stuk zeep van mijn schoonouders. De zeep was gemaakt met ingrediënten van het eiland Schiermonnikoog. Mijn favoriete eiland.

Op dat moment dacht ik. Wat als het lukt om producten te realiseren die zorg dragen voor de natuur, die (h)eerlijk zijn voor de gebruiker en een positieve bijdrage leveren aan de toekomst voor ons allemaal. Door de winst te schenken aan  organisatie die zich inzetten voor een betere toekomst voor de natuur en onze medemens.

Het stuk zeep nam ik als voorbeeld. Stel dat het lukt om deze duurzaam en eerlijk te maken. Met ingrediënten uit de natuur. Waarbij we niet alleen nemen, maar ook teruggeven aan de natuur. Het betekent dat we zorg dragen voor elkaar. Zoals ook het stuk zeep zorgdraagt voor een liefdevolle verzorging van je huid. Wanneer het door het putje gaat is ook lief is voor de natuur. Stel dat we de winst kunnen schenken. Dan flippen we het systeem van consumentisme om, waarbij de winst gaat naar aandeelhouders. We veranderen het en schenken de winst aan een betere toekomst.

Stel dat het lukt. Hoe zal de wereld er dan uit komen te zien?