vloeibare zeep met een missie aantekeningen

Vloeibare handzeep met een MISSIE. Een fijne en mileuvriendelijke oplossing. Blog geschreven door Miranda Hammers

Vloeibare handzeep, productontwikkeling bij THIS IS FOR ALL

Ga je ook een vloeibare handzeep maken? Een vraag die regelmatig voorbij komt. Ik moet zeggen dat ik het vanaf het begin al graag wilde. Dus de vraag erna was een extra stimulans om het te gaan ontwikkelen. Daar hebben we de tijd voor genomen, want we wilden het goed doen! Dat betekende dat we niet het zoveelste vloeibare handzeep in plastiek verpakking op de markt wilde brengen. Eerlijk is eerlijk, het is een van de nadelen van een handzeep, dat er door de vloeibare samenstelling een plastiek verpakking met pompje voor nodig is. We wilden een natuurvriendelijke oplossing, die ook nog eens makkelijk en goed is voor jou. Dat hebben we gevonden! Graag neem ik je mee in het ontwikkelingsproces van de VLOEIBARE HANDZEEP met een MISSIE. 

Vloeibare handzeep bestaat uit heel veel water.

Wist je dat? Wanneer je dieper in een vloeibare handzeep duikt, kom je erachter dat er een klein beetje zeep in zit en dat het verder aangevuld wordt met water. Hetzelfde geldt overigens voor de douchegels die in onze badkamers staan. Oké, dacht ik. We betalen dus voor water, het volume wordt groter en we laten het allemaal mee vervoeren. Dan heb ik het nog niet eens over de plastiek verpakking die er voor nodig is. Dat vinden wij zonde, aangezien we allemaal in Nederland toegang hebben tot goed en schoon water. Daarnaast, waarom zouden we jou extra veel jou laten betalen voor water? En het ook nog eens bewust allemaal mee verzenden?

Ik zette alles eens op een rijtje om duidelijk inzicht te krijgen in wat het inhoud om een vloeibare handzeep te maken en wat het inhoud voor onze natuur. Hieronder zie je mijn aantekeningen van destijds:

vloeibare zeep met een missie aantekeningen

Duurzame vloeibare zeep

Het mag duidelijk zijn dat ik dit proces niet wilde toepassen voor de vloeibare handzeep met een missie. Ik wilde een milieuvriendelijker oplossing, waarbij je zelf het water toevoegt. Wanneer je zelf je water toevoegt scheelt dit enorm:

+ We hebben geen plastiek verpakking nodig, maar kunnen gebruik maken van het papier dat mee helpt om bodemdiertjes weer ruimte te geven.

+ Het geheel neemt minder ruimte in beslag.

+ Je hoeft niets weg te gooien en daardoor is het ook niet nodig dat er iets gerecycled wordt.

 

De oplossing voor de VLOEIBARE ZEEP met een MISSIE!

Zeepvlokken! Zo simpel en tegelijkertijd super effectief. Het is heel makkelijk. Daar vertel ik je graag meer over in dit artikel: Vloeibare handzeep zonder plastiek en water, die ik voor je heb geschreven. 

Je gegevens zijn bij ons veilig

De vrouwen in Ghana, dit is de reden waarom wij met hen samen werken.

De vrouwen van de Dagomba stam in Ghana zijn mede-eigenaar, dat maakt het grote verschil. Geschreven door Miranda HammersDe vrouwen van de Dagomba stam in Ghana maken onze waardevolle shea butter. Dit doen zij op ambachtelijk en traditionele wijze zonder chemicaliën....

Duurzame handzeep uit Nederland

Waarom is een vaste zeep duurzamer? We leggen het graag aan je uit in deze blog; 'Duurzame handzeep uit Nederland.' Geschreven door Miranda HammersDuurzame handzeep uit Nederland Gelukkig hebben we in Nederland een duurzame handzeep. Handgemaakt in Nederland van...

Uit dankbaarheid is THIS IS FOR ALL ontstaan

Uit diepe dankbaarheid is THIS IS FOR ALL ontstaan.  Geschreven door Miranda HammersUit diepe dankbaarheid voor stromend water is THIS IS FOR ALL ontstaan en het besef dat dit niet voor iedereen is weggelegd.  Tijdens de allereerste lock-down voelde ik me veilig. Raar...