De vrouwen van de Dagomba stam in Ghana zijn mede-eigenaar, dat maakt het grote verschil.

Geschreven door Miranda Hammers

De vrouwen van de Dagomba stam in Ghana maken onze waardevolle shea butter. Dit doen zij op ambachtelijk en traditionele wijze zonder chemicaliën.

Zij zijn mede-eigenaar van Toontibo (1), de social enterprice waar wij mee samen werken. We zetten ons in voor een goede en fatsoenlijke betaling voor de vrouwen. Met het geld dat zij verdienen kunnen zij voedsel kopen voor hun kinderen, ze naar school sturen en investeren in de community en de natuur.

Een duurzame en eerlijke keten in de Shea butter, is niet zonder rede.

In de wereld van Sea butter is het geen standaard gegeven dat je een eerlijke prijs betaald. Er is veel onderbetaling en uitbuiting. Dit kun je vergelijken met de cacao industrie. Toontibo zet zich in voor een duurzame en eerlijke keten in de Shea butter. Door het kopen van de ZEEP met een MISSIE ben je bereid om een eerlijke prijs te betalen. Samen kunnen we een positieve verandering in gang zetten en andere cosmetica- en voedingsbedrijven stimuleren om in deze beweging mee te gaan. Voor de 1000 vrouwen in Ghana is dit van belang, evenals de andere mannen en vrouwen die afhankelijk zijn voor hun inkomen van de Shea butter.

Hoe wordt het geld verdeeld onder de vrouwen?

In overleg en in samenwerking met de vrouwen in Ghana komt alles tot stand. We bepalen samen de prijzen, maar ook de herverdeling van het geld dat er verdient wordt. Daarbij spelen de sociale waarden in de samenleving van de stam ook een belangrijke rol.

Zo wordt elke vrouw uitbetaald, waarbij de ondergrens de poverty rate van de WHO is. (2) De rest van het geld wordt geïnvesteerd in community en de natuur. De vrouwen vinden het belangrijk om zorg te dragen voor de traditionele waarden en stabiliteit in de gemeenschap en daarnaast vinden zij de natuurbeheer en herstel van de Savanne in West Afrika van groot belang.

(1) https://toontibo.com/

(2) https://www.who.int/

Je gegevens zijn bij ons veilig

De beste natuurlijke zeep

Wat maakt ZEEP met een MISSIE de beste natuurlijke zeep? Dit komt door de unieke ingrediënten die je huid verrijken. Lees hier alles. Blog geschreven door Miranda HammersDe beste natuurlijke zeep Je bent op zoek naar de beste natuurlijke zeep voor je huid? Kies voor...

Uit dankbaarheid is THIS IS FOR ALL ontstaan

Uit diepe dankbaarheid is THIS IS FOR ALL ontstaan.  Geschreven door Miranda HammersUit diepe dankbaarheid voor stromend water is THIS IS FOR ALL ontstaan en het besef dat dit niet voor iedereen is weggelegd.  Tijdens de allereerste lock-down voelde ik me veilig. Raar...

Natuurlijke zeep zonder microbeads

Onze natuurlijke zeep is plasticvrij, dus ook zonder microbeads! Geschreven door Miranda Hammers Natuurlijke zeep zonder microbeads ZEEP met een MISSIE is plasticvrij. Er zitten geen zogenoemde microbeads in. Ook voor de verpakking en verzending gebruiken wij geen...