Wij zijn een social enterprise

die zich inzet om de natuur te

laten herstellen en

mensen in nood steunt.

Simpelweg door onszelf

liefdevol te verzorgen.  

Ga naar

de shop

Duurzame, natuurlijke en eerlijke zeep. Handgemaakt.

ZEEP met een MISSIE is duurzaam, eerlijk en zit vol met natuurlijk ingrediënten. Het is niet zomaar een zeep. Elk onderdeel in deze zeep speelt een belangrijke rol in de goede verzorging voor je huid. Dat niet alleen het zorgt ook voor onze mede mens in nood en de zeep draagt bij aan het herstellen van de natuur. Het is een bijzonder stuk zeep en we delen graag met je hoe we zorg dragen voor jou, voor de natuur en onze medemens.

duurzame handzeep uit Nederland

Hoe realiseren we ZEEP met een MISSIE

Onze missie was duidelijk. We willen een alledaags product maken die goed en liefdevol is voor je huid, onze medemens steunt en de natuur laat herstellen. Waarom? Een alledaags product, zoals bijvoorbeeld een stuk zeep gebruiken we allemaal. Stel je eens voor dat we met het wassen van onze handen de natuur kunnen laten herstellen en onze medemens kunnen steunen. Dit is onze drijfveer.

Het werd een zoektocht van een jaar, voordat we daadwerkelijk overgingen tot het realiseren van de zeep. Elk ingrediënt is zorgzaam gekozen. In eerste instantie zodat het liefdevol is voor je huid. Daarnaast wilden we kijken of we met de ingrediënten ook een bijdrage konden leveren voor onze medemens en de natuur.

Hoe we dat doen kun je hier verder lezen.

Zeep met impact:

ZEEP met een MISSIE

Laten we beginnen bij de ingrediënten, er is uiteindelijk nog meer, want zelfs met onze verpakking en sluitstickers leveren we onze bijdrage.

+ steunt de vrouwen in Ghana naar een betere toekomst.

De vrouwen maken de shea butter met de hand, die in de zeep vind. Hiervoor betalen we hen een eerlijke en fatsoenlijke prijs. De 1000 vrouwen van de Dagomba stam zijn mede eigenaar en bepalen samen hoe ze het geld besteden in hun gemeenschap. Het is een bijzonder hoe alles ontstaat. 

+ steunt de boeren in Ghana.

We steunen de boeren in Ghana en kopen hun buitenbeentjes. Dit zijn de cacaobonen die perfect zijn, maar er niet mooi uitzien. Normaal gesproken worden ze niet afgenomen door de industrie. Dit betekent ook geen inkomen. Wij doen het anders, omdat we vinden dat alles wat uit de natuur komt van waarde is.

+ zorgt liefdevol voor je huid

Elk ingrediënt is waardevol en belangrijk in ZEEP met een MISSIE. Het ene ingrediënt zorgt ervoor dat het vuil van je huid afglijdt, het andere ingrediënt voed en verzorgt je huid liefdevol. 

+ laat niets verloren gaan en laat zien dat het gebruik van reststromen een betere keuze is.

We maken gebruik van reststromen die ontstaan uit de productie van wijn en druivensap. Normaal gesproken wordt dit weggegooid. Dat is zonde, want van de pitten kunnen we de waardevolle druivenpitolie maken. Deze olie maakt de huid zacht en elastisch. Wij vinden het jammer dat hetgeen dat uit de natuur komt, wordt weggegooid, daarom vangen we het op en gebruiken we het.

Blije gebruikers:

plastic vrij verpakking zeep
“Ik heb een droge en gevoelige huid. Ik kon duidelijk voelen dat mijn huid dit fijn vond. Na het afdrogen voelt de huid heerlijk zacht.

Je voelt de liefde en aandacht die er in is gestoken.”

Nicolien

Zeep met een Missie handen wassen(6)
“De zeep is gewoon goed, zacht en naturel.

De zeep ruikt heerlijke. Het is een fijne zachte zeep om je mee te wassen.

Fijne basic zeep, zonder poespas.”

Hilda

“De zeep is prettig, schuimt voldoende en maakt goed schoon. Het ontvet ook goed, na het snijden van zongedroogde tomaatjes.

Mooi en natuurlijk product. Na gebruik ruikt de huid nog heerlijk naar de zeep, maar niet overheersend.

Na in de tuin gewerkt te hebben, zijn mijn handen goed vies. De zeep wast alles weer schoon.”

Nathanja

Be part of the movement