Welke insecten vind je in de tuin?

Je hebt Bloemen met een Missie gezaaid. Nu is het tijd om te genieten van jouw bloemenzee en te ontdekken welke insecten je helpt.

scherpe streepbandmot

Dit is een vlinder, die zijn voedsel haalt uit de gele kamille. Zijn vleugels zien er bijzonder uit. De gele kamille trekt ook andere insecten aan zoals bijen, wespen, vlinders en andere vliegensoorten. Zij bestuiven de kamille. 

mieren

Deze kleine beestjes beschermen sommige plantesoorten tegen o.a. parasieten. Als dank mogen de mieren gebruik maken van de holtes in de bodem waar ze zich voeden. 

Zo heeft elke bloem en dier zijn eigen functie en doel in jouw boemenzee en helpen ze elkaar. 

slak

Een slak heeft meer tanden dan een haai. Ze kunnen wel meer dan 25.000 tanden hebben. De slak heeft deze tanden op zijn tong en schraapt hiermee kleine stukjes van de blaadjes. Jij geeft ze een lekker maaltijd. Alhoewel ze echt alles eten. Ze kunnen zelfs papier naar binnen werken als eten, maar een stukje blad is gezonder. 

regenworm

De regenworm heeft een belangrijke taak in de bodem. Zij houden de bodem luchtig en mengen de aarde. Hierdoor kan het regenwater goed bij de wortels komen van je bloemenzee.

Wist je dat het aantal harten per regenworm verschillend is. Ze kunnen wel 10 harten hebben. Ze hebben geen longen, maar ademen door hun huid. 

Lieveheersbeestje

Wist je dat een lieveheersbeestje een keversoort is? Ze zijn dol op bladluis. De larve eet gemiddeld 600 bladluizen per dag. Ongelooflijk veel voor zo’n klein wezentjes. De lieveheersbeestjes zorgen ervoor dat jouw bloemen niet onder de bladluizen komen te zitten. 

Duizendpoot

De aanwezigheid van duizendpoten (op een gecontroleerde manier) zorgen ervoor dat andere insecten geen kans krijgen en daardoor planten en bloemen worden beschermd. Ze helpen dus mee zodat jij kan genieten van de bloemen die je hebt gezaaid. 

wilde bijen

Wilde bijen leven alleen, ze horen niet bij een bijenvolk. Wist je dat de meeste bij soorten alleen leven? Ze vliegen van bloem tot bloem. Hiermee verzamelen ze nectar en stuifmeel. Het zijn toppers, want terwijl ze dit doen bestuiven ze zo’n 30 procent van de planten. 

Wil je volgend jaar de insecten weer helpen?

ontdek de insecten in je tuin

Wil je graag meer zaden ontvangen of wil je graag bij strooien? Dat kan, je kunt ze hieronder bestellen.