“We gaan leven en hoop terug geven aan de toekomst.”

Door een duurzame verpakking die leven terug geeft aan de natuur.

Is het mogelijk om een product te maken, waarbij we niet alleen ingrediënten uit de natuur nemen, maar ook iets terug geven aan de natuur. Waardoor de natuur zich weer kan herstellen. Een vraag die tijdens de ontwikkeling van de natuurlijke zeep in me opkwam.

Ik ging op onderzoek uit en het bracht mij bij een fantastisch initiatief. Namelijk, papier, gemaakt van olifantengras. Het papier bracht me bij nog iets moois, namelijk hoop, hoop op een betere toekomst.  

Duurzame verpakking, het tegenovergestelde

Voor veel van onze producten nemen we ingrediënten van de natuur. We laten grote gaten in de grond achter of enorme lege vlaktes. Ik denk dat we op een punt staan dat het wijs is om de natuur de kans te geven zich te herstellen. Volgens mij hoef ik je niet te vertellen dat zonder de natuur er geen leven op deze planeet mogelijk is. In deze huidige tijd zijn er zoveel intelligente ontwikkelingen, dat ik dacht er moet iets zijn. Het moet anders kunnen en het kan!

Papier van olifantengras, duurzame verpakking

Olifantengras biedt een waardevolle bijdrage aan het herstellen van de biodiversiteit en aan de CO2 reductie. Laten we bij het begin beginnen, want dan kan ik je aan de hand daarvan uitleggen waarom de verpakking van de natuurlijke zeep, een duurzame verpakking gaat worden die o.a. leven terug geeft aan de natuur.

Olifantengras groeit op marginale gronden

In Nederland hebben we veel braakliggende terreinen, 30.000ha om precies te zijn. Deze gronden zijn niet geschikt voor voedselproductie. In veel van de gevallen zijn het marginale gronden. Olifantengras groeit juist op marginale gronden. De grond komt hierdoor weer tot leven. Het olifantengras herstelt de gezondheid van de bodem en daarmee de biodiversiteit in de bodem en daarboven. Tijdens de groei is er geen kunstmest of bestrijdingsmiddelen nodig. Juist die bestrijdingsmiddelen zorgen voor de verschraling van de grond. Doordat dit niet nodig is, krijgen bodemdiertjes hier juist weer een kans. Er ontstaat weer leven in de bodem.

Olifantengras zorgt voor een enorme CO2 reductie

Olifantsgras kan per ha meer dan 4x zoveel broeikasgassen vastleggen dan een bos met bomen. CO2 is het bekendste en meest aanwezige broeikasgas. Broeikasgassen houden de warmte van de aarde vast, waardoor de aarde opwarmt. De gevolgen van de opwarming van de aarde wordt steeds meer zichtbaar. Zo smelt het ijs op de noord- en zuidpool in een rap tempo, daarom is CO2 reductie belangrijk. Olifantengras zorgt voor een waardevolle bijdrage van de CO2 reductie.

Papier met een lage ecologische voetafdruk

Het is de bedoeling dat de verpakking van de natuurlijke zeep volledig in Nederland wordt gerealiseerd. Hierdoor creëren we een lage ecologische voetafdruk. De productie van het papier met olifantengras vindt in Nederland plaats. Tijdens het productieproces wordt het water en de geproduceerde warmte maximaal hergebruikt. We zijn aan het kijken of we de bedrukking op de verpakking kunnen realiseren met bio-inkten uit lijnzaadolie. Lijnzaadolie wordt gewonnen uit koolzaad. In tegenstelling tot de minerale oliën uit aardolie, kan lijnzaad steeds opnieuw worden aangeplant. Het verbouwen en verwerken van de lijnzaad wordt gedaan in gebieden met lage werkloosheidcijfers. Hierdoor krijgen mensen weer een kans op een inkomen en daarmee weer hoop.

Natuurlijke zeep in een duurzame verpakking, waarmee we leven en hoop terug geven aan de toekomst.

Dit geeft hoop. De hoop dat we daadwerkelijk iets waardevols kunnen terug geven aan de natuur en de mensheid. De hoop op werk en daarmee een inkomen. De hoop op herstel, doordat de biodiversiteit op braakliggende terreinen weer toe kan nemen. De CO2 reductie, die zo belangrijk is.

Met dit materiaal wil ik dolgraag de natuurlijke zeep inpakken. Daarvoor is nog wel wat creativiteit nodig! Zeker, wanneer je de duurzame verpakking direct het verzenddoosje wil laten zijn. Een leuke uitdaging! Zeker voor de creatieveling onder ons, is het interessant om verder te lezen! Via de button hieronder breng ik je naar de verdere uitleg!

Word onderdeel van de positieve verandering.