Dit zijn de drie belangrijke pijlers, die ten grondslag liggen, bij de ontwikkeling van ZEEP met een MISSIE. De drie pijlers zijn: De zeep moet goed zijn voor jou als gebruiker. De tweede pijler is dat de zeep goed moet zijn voor de natuur en de derde pijler is dat het goed moet zijn voor de toekomst van ons allemaal.

Deze drie uitgangspunten staan aan de basis van de natuurlijke zeep van ZEEP met een MISSIE. In dit artikel praat ik je graag bij hoe ver we ondertussen hiermee zijn.

Een natuurlijke zeep die (h)eerlijk is voor jou als gebruiker.

De natuurlijke zeep van soap mission doet wat een zeep moet doen. Het zorgt ervoor dat vuil, vet en bacteriën van onze huid worden verwijderd. Ook het Covid-19 virus. Onze natuurlijke zeep doet dat op een vriendelijke en zorgzame manier voor de huid. Het geheim is de hybride structuur. (Daar ga ik binnenkort een artikel over schrijven!)

Naast dat het de huid schoon maakt, verzorgt onze natuurlijke zeep de huid. Alles wat we op onze huid aanbrengen wordt opgenomen door onze huid en komt dus ook in ons lichaam terecht. Dit is de reden waarom ik het belangrijk vind om ingrediënten toe te passen die zorgzaam zijn voor ons mooie orgaan, de huid. Ingrediënten die ons lichaam en de huid helpen en ondersteunen in datgene waarvoor het bedoeld is. We zijn, met een fantastisch team, al een eind op weg op die belofte waar te maken. 

De natuurlijke zeep van ZEEP met een MISSIE is een (h)eerlijke zeep. Dat vind ik niet alleen, ook degene die de zeep hebben getest, zijn enthousiast. Ze zijn enthousiast over de zachtheid van de zeep en de reinigende werking van de zeep. Als je het artikel over de ingrediënten hebt gelezen, weet je dat we inderdaad natuurlijke ingrediënten hebben toegevoegd die zorgzaam zijn voor de huid.

De zeep is goed voor de natuur.

Dit is de tweede pijler van de ZEEP met een MISSIE. Onze zeep bestaat uit natuurlijke ingrediënten. Het zijn ingrediënten die de natuur ons geeft. Ze leveren stuk voor stuk hun eigen belangrijke waarde voor de zeep, daarom wil ik iets terug doen voor de natuur.

Ik merk dat ik moeite heb met onze huidige manier van consumeren. Voor veel producten hebben we grondstoffen nodig die we uit de natuur of de aarde halen. We nemen het weg. Dit gebeurd in zo’n rap tempo dat de natuur niet de kans krijgt om te herstellen.

Palmolie is een van de voorbeelden. Het aanleggen van de palmolieplantages heeft geleid tot ontbossing op grote schaal, vooral in Indonesië en Maleisië. Tezamen met de bossen verdween heel wat kostbare biodiversiteit in de regio. Symbool hiervoor staat het verdwijnen van het leefgebied van bedreigde diersoorten zoals de orang-oetan in Borneo en Sumatra. (Bron wwf)

Er is zoveel kennis en kunde in de huidige wereld, waarmee we veel zorgzamer om kunnen gaan met onze aarde. Van die kennis wil ik gebruik maken.

Wij gebruiken biologische ingrediënten voor onze natuurlijke zeep. Ik wil daarvoor iets terug geven aan de natuur, zodat het zich kan herstellen. Ik ben in gesprek met een interessant bedrijf die hierin mee wil denken en werken. We zijn aan het onderzoeken of we de verpakking van de zeep dusdanig kunnen produceren dat we daadwerkelijk iets teruggeven aan de natuur. Je begrijpt wellicht dat mijn hart hier sneller van gaat kloppen. Zodra ik hier meer informatie over heb zal ik het met je delen. We zijn er, op dit moment, enthousiast mee aan de slag!

De zeep is goed voor de toekomst van ons allemaal.

Naast dat we biologische ingrediënten gebruiken, die je huid verzorgen. Zorgen we er ook voor dat de zeep doet wat het moet doen, namelijk schoon maken. Ik wil iets terug geven aan de natuur, maar ik wil ook nog een stap verder gaan. Ik wil de mogelijkheden onderzoeken of we de winst kunnen inzetten om nieuwe soort  gelijke projecten op te zetten. 

Hier startte het idee mee, nadat ik een artikel las waarin stond dat wij, als consumenten, $ 63 triljoen uitgeven aan producten. Ondertussen leven 736 miljoen mensen in extreme armoede. Deze cijfers vond ik schokkend. Stel dat je met alledaagse producten, geld dat we toch al uitgeven, de natuur kan laten herstellen en mensen in grote nood kan helpen. Stel dat je het systeem veranderd. Stel dat het lukt.

Alledaagse producten, die goed zijn voor jou, voor de natuur en voor de toekomst van ons allemaal.

De start van soap mission, begon hier. Stap voor stap wordt deze missie gerealiseerd.

Heb jij het idee dat je een waardevolle bijdrage kan leveren? Laat het me weten door me een bericht te sturen, waarin je verteld wat jij voor deze missie kan betekenen. Ik kijk er naar uit.

3 + 11 =

Word onderdeel van de positieve verandering.

en blijf op de hoogte van onze bijzondere projecten. Vul je gegevens hieronder in. We gaan er zorgvuldig mee om en houden je op de hoogte. Of steun de projecten middels een financiele bijdrage. Gebruik daarvoor onderstaande button.