Herfst is een goede zaaitijd voor Bloemen met een missie

bloemen met een missie zaden

Shop

De beste zaaitijd voor Bloemen met een Missie

Heb je in de lente, de zaden van Bloemen met een Missie, gezaaid, dan is dit natuurlijke proces volop  bezig. Wil je graag je bloemenzee uitbreiden dan kan dat. Tegelijkertijd met het natuurlijke proces in de natuur kun je bij zaaien of kale stukken grond zaaien. De zaden van Bloemen met een Missie kun je het beste zaaien als het al wat kouder is in de herfst. Is de temperatuur nog lekker zacht, dan kun je beter even wachten tot het kouder wordt. De zaden zijn namelijk gedroogd en de kans is aanwezig dat ze wel gaan kiemen als de temperatuur nog lekker is. Er zit zoveel kennis in verborgen. Elk onderdeel in de natuur weet precies wat die moet doen en in welke tijd.

Wanneer de winter voorbij is en de lente de temperatuur steeds aangenamer maakt, beginnen de zaden te ontkiemen. De eerste groene sprietjes dienen zich aan en zorgen voor dat frisse groen. Hetgeen altijd een mooi gezicht is. De steeltjes worden steeds groter en in de zomer spatten de knoppen een voor een open. Hierdoor ontstaat er een prachtige bloemenzee waar diverse insecten profijt van hebben

Wanneer je de zaden zaait, profiteren er diverse insecten

zaden inheemse bloemen mengsel

Shop

Welke bloemen vind je in Bloemen met een Missie?

18 inheemse soorten

 • Anthemis tinctoria – Gele Kamille
 • Matricaria maritima (Inodora) – Reukloze kamille
 • Matricaria chamomilla – Kamille
 • Carum carvi – Karwij (cs.)
 • Centaurea cyanus – Wilde Korenbloem
 • Papaver dubium – Bleke Klaproos
 • Papaver rhoeas – Enkel Rood/Klaproos
 • Cichorium Intybus – Cichorei
 • Daucus carota – Wilde Wortel/Wilde Peen
 • Echium vulgare – Slangenkruid
 • Chrysanthemum (Glebionis) segetum – Gele Ganzenbloem
 • Leucanthemum vulgare – Gewone Margriet
 • Lotus corniculatus – Rolklaver (cs.)
 • Malva moschata Rose – Muskuskaasjeskruid
 • Malva Sylvestris – Groot Kaasjeskruid
 • Melilotus albus – Witte Honingklaver
 • Melilotus officinalis – Citroengele Honingklaver
 • Centaurea jacea (Thuillieri) – Knoopkruid

 3,95 9,95

Ontdek

De zaden zijn geselecteerd, speciaal om de insecten in Nederland meer leefruimte te geven. Met de zaden van Bloemen met een Missie strooi je de natuur letterlijk uit. Het is natuurlijk fantastisch dat jij ruimte wil maken voor de insecten. De zaden bestel je hier. Heb je geen grond dan is het mogelijk om mee te helpen om stroken in te zaaien. Deze stroken liggen naast diverse weilanden. Het lijkt ons ook ontzettend leuk wanneer scholen zich aanmelden die graag een stuk grond ingezaaid willen hebben. Neem contact met ons op en dan kijken we samen wat we kunnen doen.

Heb jij een goede plek waar we de zaden kunnen zaaien, laat het ons weten!

15 + 2 =

bloemenmengsel voor insecten

Andere blogs