Waarom is het belangrijk je huid te hydrateren?

En hoe doe je dat?

Het hydrateren van je huid is belangrijk om het gezond, jeugdig en soepel te houden. Een goed gehydrateerde huid vormt een goede bescherming tegen irritatie en schadelijke stoffen. Wanneer je huid bijvoorbeeld droog is, kan deze gevoeliger zijn voor irritaties, roodheid en ontstekingen. Door je huid goed te hydrateren zorg je er ook voor dat je huid snel kan genezen, bijvoorbeeld wanneer je een snijwond of andere beschadiging op je huid hebt. Het vocht zorgt voor de celvernieuwing en het herstellen van de huidbarrière.

Waarom is het belangrijk je huid te hydrateren

Shop

Zeep met een Missie lichaam wassen (7)

Zeep die helpt om je huid te hydrateren.

Zeep met een Missie heeft hydraterende eigenschappen. Dit komt mede door een aantal belangrijke ingrediënten, zoals kokosolie, shea butter en olijfolie. Deze ingrediënten helpen je huid om het vocht juist van te houden. Na het wassen met Zeep met een Missie blijft je huid gehydrateerd.

Daarnaast helpt bijvoorbeeld de kokosolie om de natuurlijke lipidenlaag van je huid in balans te houden. De natuurlijke lipidenlaag van je huid is een dunne laag van vetten en oliën die zich op het oppervlak van de huid bevinden. Deze laag wordt geproduceerd door je talgklieren. Veel agressieve zepen, wassen deze vetten en oliën ook mee, dat is niet handig, want je hebt ze nodig om een gezonde huid te behouden. Daarom is het belangrijk om juist milde zeep te gebruiken, zoals Zeep met een Missie, die je huid hydrateert.

Door je te wassen met Zeep met een Missie gebruik je een mild reinigingsmiddel in combinatie met hydraterende ingrediënten. Deze zorgen ervoor dat het vochtverlies van de huid tijdens het schoonmaken zo min mogelijk is. Dit is vooral gunstig voor mensen met een droge of gevoelige huid.

hydrateren huid

Shop

Dit artikel is geschreven door Miranda Hammers.

Andere blogs

Waarom een blok zeep?

Waarom een blok zeep?

Waarom een blok zeep? Er zijn verschillende redenen waarom je zou overwegen om een blok zeep te gebruiken in plaats van vloeibare zeep of andere reinigingsmiddelen. Hier zijn enkele voordelen:   Milieuvriendelijk Minder verpakking: Een blok zeep komt vaak met...

Lees meer
Kokosolie in Zeep met een Missie

Kokosolie in Zeep met een Missie

Zeep met kokosolie Kokosolie, Cocos Nucifera De kokosolie in Zeep met een Missie voedt en beschermt je huid. Het is een waardevol ingrediënt wanneer je een droge of gevoelige huid hebt. De olie staat bekend om zijn hydraterende eigenschappen. Daarnaast heeft de olie...

Lees meer