Waarom een blok zeep?

Er zijn verschillende redenen waarom je zou overwegen om een blok zeep te gebruiken in plaats van vloeibare zeep of andere reinigingsmiddelen. Hier zijn enkele voordelen:

 

Milieuvriendelijk

Minder verpakking: Een blok zeep komt vaak met minimale of geen verpakking, wat de hoeveelheid plastic afval vermindert. In het geval van Zeep met een Missie hebben we ervoor gekozen om een speciale wikkel te ontwikkelen. Deze wikkel is gemaakt van een grassoort die groeit op grond in Nederland waar nauwelijks meer leven in zit. De bodem is uitgeput. Het gras zorgt ervoor dat de bodem weer levendig wordt. Daarnaast is het een groot voordeel dat er geen chemicaliën of dergelijke nodig zijn om het gras te laten groeien of ongedierte te bestrijden. We willen juist zo veel mogelijk insecten aantrekken, zodat er weer leven teruggegeven wordt aan de aarde. Kortom, de wikkel om Zeep met een Missie draagt bij aan het herstellen van de natuur.

Biologisch afbreekbaar: Zeep met een missie is gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten, dit is beter biologisch afbreekbaar dan sommige vloeibare zeep.

 

Zeep met een Missie handen wassen blok zeep

Shop

Zeep met een Missie lichaam wassen (7)

Kostenbesparing

Langer mee: Een blok zeep gaat doorgaans langer mee dan een fles vloeibare zeep, vooral als het correct wordt bewaard en droog gehouden wordt tussen het gebruik door. Een zeephouder is hiervoor al voldoende.

Ingrediënten blok zeep

Natuurlijker: Veel blok zepen bevatten minder chemische toevoegingen en conserveringsmiddelen dan hun vloeibare tegenhangers. Dit kan beter zijn voor de huid, vooral voor mensen met een gevoelige huid of allergieën. In het geval van Zeep met een Missie worden er alleen maar 100% natuurlijke ingrediënten gebruikt. Zeep met een Missie verzorgt je huid liefdevol. Gebruikers met een gevoelige huid, hebben aan ons teruggekoppeld, dat ze zeer tevreden zijn over de zeep.

Voedende ingrediënten: Een blok zeep bevat veel verzorgende oliën en boters die hydraterende voordelen bieden. Dit is ook het geval met Zeep met een Missie. Zo vind je in deze zeep onder andere shea butter. Deze butter wordt met de hand gemaakt door een groep vrouwen in Ghana. We kopen de butter bij hen in en op die manier steunen we de vrouwen in hun dagelijks leven en helpen we ze op weg naar een betere toekomst. Ook de kokosolie is een fijn ingrediënt in de zeep. Wil je er meer over lezen over hetgeen wat de kokosolie doet voor je huid, dan kun je dat hier lezen in de blog: Kokosolie in Zeep met een Missie.

Zeep met een Missie this is for all verpakking(4)

Shop

toekomst voor vrouwen en kinderen in Ghana

Traditionele en ambachtelijke opties

Ambachtelijk: Zeep met een Missie zijn ambachtelijke zepen, worden handgemaakt met zorg en aandacht voor detail in Nederland. Dat voelt en zie je terug wanneer je het gebruikt. Veel blok zepen hebben unieke geuren en eigenschappen die niet te vinden zijn in massaproducten.

Culturele tradities: Vrouwen van de Dagomba stam in Ghana maken onze waardevolle shea butter. Dit doen zij op ambachtelijke en traditionele wijze zonder chemicaliën. Deze ambacht en traditie wordt al eeuwenlang doorgegeven. Het is een zorgzame bezigheid, waarbij vrouwen en kinderen samen komen. Door ZEEP met een MISSIE te kopen help je mee aan het realiseren van een eerlijke, duurzame keten in shea butter voor de cosmetica-en voedingsindustrie.

Gebruiksgemak van een blok zeep

Geen pomp mechanisme: Geen gedoe met verstopte pompen of moeilijk te hanteren flessen. Wist je dat er zich bacteriën verzamelen in het uiteinde van het pompje? Wanneer je een blok zeep laat drogen wanneer je het gebruikt, is het net zo hygiënisch als vloeibare zeep. Een stuk zeep kan namelijk geen bacteriën overdragen van mens tot mens. Dit komt door de pH waarde, het blok is namelijk zelf-conserverend waardoor de bacteriën zich niet kunnen vermenigvuldigen.

Eenvoudig te bewaren: Een zeepbakje is voldoende, en er zijn geen grote flessen die ruimte innemen in de badkamer.

Kortom, Zeep met een Missie, een fijn blok zeep is een duurzame, kosteneffectieve en huidvriendelijke keuze. Het biedt verschillende voordelen die zowel het milieu als persoonlijke verzorging routines ten goede komen.

Dit artikel is geschreven door Miranda Hammers.

Zeep met een Missie verpakking this is for all

Shop

Andere blogs

Kokosolie in Zeep met een Missie

Kokosolie in Zeep met een Missie

Zeep met kokosolie Kokosolie, Cocos Nucifera De kokosolie in Zeep met een Missie voedt en beschermt je huid. Het is een waardevol ingrediënt wanneer je een droge of gevoelige huid hebt. De olie staat bekend om zijn hydraterende eigenschappen. Daarnaast heeft de olie...

Lees meer