Waarom zijn bloemen belangrijk voor insecten?

tekening gele kamille bloemen met een missie

Shop

wilde bij tuin bloemen met een missie
scherpe streepbandmot tuin boemen met een missie

Bloemen en insecten werken samen 

Bestuiving: Bloemen hebben vaak mannelijke en vrouwelijke delen. Insecten zijn nodig om het stuifmeel van de mannelijke delen naar de vrouwelijke delen over te brengen, ook wel bestuiving genoemd. Insecten, vooral bijen, helpen bij dit proces door stuifmeel van bloem naar bloem te dragen terwijl ze nectar verzamelen. Hierdoor kunnen bloemen zich voortplanten en zaden en vruchten produceren.

Ze bieden belangrijke beschutting

zeep met een missie bloemen

Shop

Ze dragen bij aan de biodiversiteit

Biodiversiteit: Bloemen met een MISSIE trekken een grote verscheidenheid aan insecten aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit. Elke soort heeft vaak zijn eigen specifieke bloem waar ze een voorkeur voor hebben. Hierdoor ondersteunen ze verschillende ecosystemen en habitats. Het behoud van bloemen en hun bestuivende insecten draagt bij aan het behoud van de biodiversiteit en het evenwicht in de natuur. Daarnaast kun je zelf genieten van een prachtige bloemenzee.

De zaden zijn geselecteerd, speciaal om de insecten in Nederland meer leefruimte te geven. Met de zaden van Bloemen met een Missie strooi je de natuur letterlijk uit. Wil jij ook ruimte maken voor de insekten. De zaden bestel je hier. Heb je geen grond dan is het mogelijk om mee te helpen om stroken in te zaaien. Deze stroken liggen naast diverse weilanden. Het lijkt ons ook ontzettend leuk wanneer scholen zich aanmelden die graag een stuk grond ingezaaid willen hebben. Neem contact met ons op en dan kijken we samen wat we kunnen doen.

Heb jij een goede plek waar we de zaden kunnen zaaien, laat het ons weten!

6 + 9 =

bloemen met een missie zaden

Deze bloemen vind je in het zakje

18 inheemse soorten

 • Anthemis tinctoria – Gele Kamille
 • Matricaria maritima (Inodora) – Reukloze kamille
 • Matricaria chamomilla – Kamille
 • Carum carvi – Karwij (cs.)
 • Centaurea cyanus – Wilde Korenbloem
 • Papaver dubium – Bleke Klaproos
 • Papaver rhoeas – Enkel Rood/Klaproos
 • Cichorium Intybus – Cichorei
 • Daucus carota – Wilde Wortel/Wilde Peen
 • Echium vulgare – Slangenkruid
 • Chrysanthemum (Glebionis) segetum – Gele Ganzenbloem
 • Leucanthemum vulgare – Gewone Margriet
 • Lotus corniculatus – Rolklaver (cs.)
 • Malva moschata Rose – Muskuskaasjeskruid
 • Malva Sylvestris – Groot Kaasjeskruid
 • Melilotus albus – Witte Honingklaver
 • Melilotus officinalis – Citroengele Honingklaver
 • Centaurea jacea (Thuillieri) – Knoopkruid

 3,95 9,95

Ontdek

Geschreven door Miranda Hammers

Andere blogs

Waarom een blok zeep?

Waarom een blok zeep?

Waarom een blok zeep? Er zijn verschillende redenen waarom je zou overwegen om een blok zeep te gebruiken in plaats van vloeibare zeep of andere reinigingsmiddelen. Hier zijn enkele voordelen:   Milieuvriendelijk Minder verpakking: Een blok zeep komt vaak met...

Lees meer
Kokosolie in Zeep met een Missie

Kokosolie in Zeep met een Missie

Zeep met kokosolie Kokosolie, Cocos Nucifera De kokosolie in Zeep met een Missie voedt en beschermt je huid. Het is een waardevol ingrediënt wanneer je een droge of gevoelige huid hebt. De olie staat bekend om zijn hydraterende eigenschappen. Daarnaast heeft de olie...

Lees meer