Verander een stuk(je) tuin in een feestelijk boeket. Wilde bijen, vlinders, lieveheersbeestjes en vogels, ze hebben het zwaar. Je kunt ze op een eenvoudige manier helpen. Help ze door een stuk(je) grond te veranderen in een feestelijke boeket vol met inheemse bloemen. De bijen en andere dieren zijn er dol op, want door de bloemen in te zaaien op kale grond help je insecten aan voedsel en een schuilplaats. Wilde bijen, zoals bijvoorbeeld de hommel, maar ook vlinders vinden stuifmeel en nectar.

Op zo’n heerlijk insectenmaaltijd  komen ook vogels op af. Laten we de beestjes onder de grond niet vergeten. Zij maken je ook blij, omdat het leven in de bodem fijner wordt op zo’n plek.

bloemen met een missie zaden

Shop

lieveheersbeestje tuin bloemen met een missie

Her en der een feestelijk boeket helpt de insecten. 

Als we bijvoorbeeld 15 procent van de stad inrichten als een fijne plek voor insecten en andere dieren om te leven. Dan kunnen ze overleven. Wanneer we zogenoemde stepping stones maken, o.a. in jouw tuin dan helpen we ze.

Onderzoekers rekende dit al uit in 2019. Dus laten we er samen voor gaan. Maak van een kaal stuk grond of een betegelde terras een walhalla voor zoemende beestjes.

 

Hoe doe je dit? Haal een stuk straat eruit of maak een stuk grond vrij om Bloemen met een Missie te zaaien. Dit zaadmengels is samengesteld met allemaal inheemse soorten. Inheemse zaden zijn een goede voedingsbron voor veel dieren zoals insecten en vogels. Ook zijn veel inheemse planten waardplanten: planten die nodig zijn voor insecten om zich voort te planten en zich te ontwikkelen.

Zaai je eigen boeket

zaaien bloemen met een missie zaden

Shop

Andere blogs